Stoom in Meivakantie

Medemblik– Bij het Nederlands Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen, wordt van zaterdag 29 april tot en met zondag 7 mei het vuur in de ketel weer opgestookt om de robuuste stoommachines te laten draaien. Nergens anders vind je zo veel nog werkende stoommachines bij elkaar onder één dak. Rondleiders leggen je graag uit hoe de stoommachines werken en wat stoom betekend heeft.

Miniatuurstoommachines

Zelf stoom maken? Dát kan met miniatuurstoommachines en je ontdekt wat stoomkracht doet. Met de leuke speurtocht en zoekopdrachten kun je het museum verkennen en bij de stoker een ‘hulpstokersdiploma’ verdienen door te helpen het vuur in de ketel brandend te houden. 

Smederij

Zondag 30 april, woensdag 3 en zondag 7 mei kun je de smid aan het werk zien in de oude smederij van het gemaal en vermaakt hij jong en oud met zijn verhalen. Help je de smid, dan verdien je ook een ‘smeeddiploma’.

  • Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik  Tel: 0227 544732 / www.stoommachinemuseum.nl 
  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: