Weekend 27-29 januari Nationale Tuinvogeltelling – ook in Andijk

Roodborst: tel mij, tel mij! Tuinvogeltelling 2022, Vogelbescherming Nederland (foto Rob Kempers)

Iedere vogel telt!

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. Wij combineren deze met andere tellingen. Zo zien we hoe de vogels in onze tuinen zich ontwikkelen, en kunnen we ze beter helpen en beschermen.

Kijk hier hoe jij je kunt aanmelden

Hoe herken ik vogels?

Als je niet alle vogels kent dan heeft de Vogelbescherming Nederland een afbeelding van tientallen vogels die in Nederland voorkomt. Zo is het makkelijk gemaakt om toch de naam te weten te komen van een ‘vreemde vogel’ in je tuin. Hieronder een voorbeeld van 6 vogels.

Beeldmateriaal van de Nationale Tuinvogeltelling om vogels te herkennen, bovenstaande vogels zijn er maar een stuk of zes van tientallen vogels.

Hoe werkt het?

Op de website van de Nationale Tuinvogeltelling word het je uitgelegd hoe het tellen werkt. Maar je vindt daar ook handige tips en andere wetenswaardigheden van de gevederde tuinbezoekers

Foto door Babek Gadirly op Pexels.com
Advertentie
%d bloggers liken dit: