NS: Vrijdag landelijk geen NS-treinen tijdens staking

Vrijdag landelijk geen NS-treinen tijdens staking

Treinreizigers in West-Friesland moeten rekening houden dat er morgen, vrijdag 9 septemeber, geen trein rijden in het heel Nederland. Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben stakingen aangekondigd voor vrijdag 9 september. De acties zijn weliswaar regionaal, maar het actiegebied is nu groter en de treinen en het personeel rijden normaliter door heel Nederland. Kijkend naar alle opties en de ervaringen van de vorige stakingsdagen ziet de NS geen mogelijkheid om op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier een dienstregeling te rijden. “Dit betekent dat er helaas op vrijdag 9 september de hele dag geen NS-treinen kunnen rijden in Nederland”, aldus een persbericht van de NS.

Stakingsregeling


De NS vindt het buitengewoon vervelend dat reizigers opnieuw zoveel last hebbenvan de impact van de acties. Temeer omdat de NS de vakbonden afgelopen dinsdag een nieuw bod hebben gedaan en uitgenodigd om het gesprek hierover te hervatten, aldus de NS. De vakbonden hebben deze uitnodiging inmiddels geaccepteerd. 

Bereikbaarheid Schiphol Airport
We spannen ons in om de luchthaven per trein bereikbaar te houden via het traject Utrecht Centraal – Amsterdam Zuid – Schiphol Airport. Reist u vanaf een andere richting? Kies dan een alternatieve vervoersvorm.

De reisplanner wordt donderdag in de loop van de dag bijgewerkt.

Foto: NS

Advertentie
%d bloggers liken dit: