Burgemeester Streng over coronamaatregelen

“Zojuist zijn in de persconferentie strengere coronamaatregelen aangekondigd. Ik voel als burgemeester de behoefte en de noodzaak u een reactie te geven.

Mijn gevoel is dubbel. Het aantal besmettingen vraagt om strengere maatregelen. En we zullen die als gemeente opvolgen, zoals we dat steeds hebben gedaan. Tegelijkertijd voel ik mee met wat dit voor mensen betekent. In sociaal, fysiek, psychisch en financieel opzicht. Het valt niet mee om de moed er in te houden als het leven ingeperkt wordt.

Maar, hoe gek het ook klinkt, hoe moeilijker het wordt, hoe makkelijker we het voor elkaar moeten maken. Boos zijn is makkelijk voor jezelf maar voor de ander allesbehalve dat. Ik hoop dat we met respect voor ieders mening en begrip voor ieders situatie elkaar de vrijheid geven om regels te kunnen opvolgen. Voor ieders welzijn en veiligheid.”

Zie ook Nieuwe maatregelen per 26 november 2021

2 Reacties

 1. Scholen sluiten is een heel zwaar middel en dat daar niet voor gekozen wordt is wel te begrijpen. Wel zou voorlopig gestopt kunnen worden met de gymlessenen of zouden die in aangepaste vorm kunnen plaatsvinden door bijvoorbeeld een route buiten te lopen.
  En er zouden doorzichtige schermpjes geplaatst kunnen worden bij de plekken waar de leerlingen in de klas zitten.
  En ik vraag me af of er ook niet iets speciaals bedacht moet worden voor het middageten waardoor leerlingen kunnen eten maar toch voldoende afstand bewaren. Een mondkapje kunnen ze dan moeilijk dragen.

  Like

 2. Ik heb alle maatregelen altijd enigzins voor mijzelf kunnen verandwoorden.
  Maar de nieuwe regels lijken mij onzinnig.
  Denkt het omt nu werkelijk dat er minder bewegingen komen met deze maatregelen?
  Denk men echt dat corona klok kan kijken?
  Denken ze nu echt dat de mensen hun sinterklaas en kerst inkopen niet op andere tijd gaan doen?

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: