Weerzien met Niek van Oosterum: Klassiek voor twee

Weerzien met Niek van Oosterum: Klassiek voor twee

Voor een heel opmerkelijk concert gaan de pianisten Niek van Oosterum en zijn vrouw Yoo-Seon Lee zorgen. Niek woonde nog in Hoorn toen hij al jong diverse grote concoursen won. Zo won hij in 1990 de eerste prijs bij ‘Eurovision Young Musician of the Year’ in Wenen. Later ging hij studeren in Berlijn, waar hij nu nog woont en regelmatig optreedt met onder anderen Yoo-Seon Lee. In de Oosterkerk spelen ze op 15 oktober zowel solo als tegelijk, met natuurlijk onze Steinway B211 in een hoofdrol.

Het programma getiteld Klassiek voor twee omvat composities van Mozart en Schubert voor 2 spelers of 2 handen. U gaat genieten van Mozarts sonates in D, KV381 en in C, KV 521, beide voor piano vierhandig, de Fantasie in c, KV 475 (door Yoo-Seon Lee) en van Schuberts Marche Militaire Nr. 1 D 733 (piano vierhandig), de sonate in a, D 784 (door Niek van oosterum) en de Fantasie in f D.940 (piano vierhandig). Een schitterend programma voor de liefhebbers van mooie pianomuziek twee- en vierhandig!

Donderdag 15 oktober 2021, Oosterkerk Hoorn, Grote Oost 58-60. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang € 22,50. Er zijn ook passepartouts voor de hele serie (3 of 4 concerten). Voor kaartverkoop en informatie gaat u naar http://www.oosterkerkhoorn.nl/agenda. Dit concert en de overige concerten in deze serie worden georganiseerd door de Stichting Oosterkerk Hoorn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.