De controle hondenbelasting gaat van start

De controle hondenbelasting gaat van start

De controle hondenbelasting gaat van start

Vanaf 11 oktober gaan de controleurs huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau LEGITIEM B.V. in de arm genomen. De controleurs bellen bij alle inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren.

Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Het tarief per hond per jaar bedraagt in 2021 € 49,50 voor de eerste hond. Voor het bezit van een tweede hond bedraagt het tarief € 98,90. Het tarief voor elke volgende hond bedraagt € 157,40 per hond.

Verplichte aangifte

De hondenbezitter is verplicht aangifte doen van het hondenbezit. U kunt via deze site online aangifte van uw hond doen. U dient hiervoor in te loggen met uw DigiD. U kunt ook telefonisch of per e-mail een papieren versie aanvragen, via telefoonnummer 0229-856000 of info@medemblik.nl.

Verhuist u in de loop van jaar naar een andere gemeente, dan krijgt u automatisch vermindering van de aanslag voor de rest van het jaar. Als datum van de verhuizing geldt de datum waarop u zich bij de nieuwe gemeente laat inschrijven.

Afmelden

Als de hond in de loop van het jaar overlijdt of er op een andere manier afscheid wordt genomen van de hond, kunt u dit ook weer online doorgeven. U ontvangt dan een vermindering voor de resterende maanden van het jaar.

Foto door Lum3n op Pexels.com

Advertentie
%d bloggers liken dit: