Orgelconcert 31 juli a.s. met Gerwin van der Plaats in Venhuizen

Gerwin van der Plaats bespeelt het orgel in de Hervormde Kerk van Venhuizen

Orgelconcert 31 juli a.s. met Gerwin van der Plaats in Venhuizen

Op zaterdag 31 juli 2021 is er in de Hervormde kerk aan de Kerkweg 113 te Venhuizen weer een orgelconcert door Gerwin van der Plaats. Organist Gerwin van der Plaats, virtuoos op orgel en fenomenaal improvisator, bespeelt dan het zeer fraaie Pels orgel. De aanvang is om 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt € 15  Kaarten zijn digitaal te reserveren via www.zingenenzo.com Bij geen internet 0649892139

Gerwin van der Plaats (Utrecht 1977) kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin met een heuse aanstelling de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk te Nieuwegein en de Dorpskerk te Jutphaas.

Gerwin’s talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet, terwijl hij intussen de gemeentezang op het orgel van de Opstandingskerk te Utrecht Noord-West ging begeleiden. Met grote belangstelling volgde hij de optredens van grote organisten: kunstenaars en idolen van het formaat Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder, over wie hij een documentatiearchief aanlegde. Aan het Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling met het hoofdvak orgel en Henko de Berg voor improvisatie. Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, de Hoeksteen te IJsselmuiden en de Eben-Haëzerkerk te Kampen.

De musicus beleeft van tijd tot tijd veel plezier aan het bespelen van theaterorgels; zeer gecompliceerde instrumenten waarvan hij de ontelbare registratiemogelijkheden intensief uitbuit. Als begeleider op orgel en piano treedt Gerwin  regelmatig op bij uitvoeringen van koren en muziekgroepen. Hij is dirigent bij vier koren en het Urker Mannenkwartet.Bijlagen

%d bloggers liken dit: