Achtergelaten gezonken zeiljacht zorgt voor zoekactie Markermeer

Vanmorgen vond er een zoekactie plaats met 3 reddingboten en het kustwachtvliegtuig ter hoogte van Wijdenes. Vlakbij de dijk was een gezonken zeiljacht aangetroffen waarvan de Nederlandse Kustwacht niet op de hoogte was.

Reddingboot De Arend (Wijdenes), de Hayo en Rolf (Hoorn) hebben in het gebied gezocht naar mogelijke personen. Twee opstappers van De Arend zijn te water gegaan om meer informatie te verzamelen bij het zeilschip.

De Arend is daarna gaan zoeken met de sonar. De reddingboten van Hoorn hebben langs de dijk gezocht naar eventuele spullen en personen. Vanaf Schiphol is het kustwachtvliegtuig opgestegen voor zoekslagen vanuit de lucht. Ondertussen probeerde de Kustwacht bij diverse instanties uit te zoeken of iemand mogelijk zijn zeilboot daar heeft achtergelaten.

Foto © Reddinsgstation Wijdenes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.