Meld je aan voor online bijeenkomst A7/A8 Amsterdam – Hoorn: Dinsdag 11 mei 20.00 – 21.00 uur

Meld je aan voor online bijeenkomst A7/A8 Amsterdam - Hoorn: Dinsdag 11 mei 20.00 – 21.00 uur

Op 11 mei organiseert Rijkswaterstaat een online informatiebijeenkomst die u via uw computer kunt volgen van 20.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze eerste bijeenkomst maakt u kennis met het projectteam; u krijgt te horen in welke fase het project zit en uitleg over de vervolgstappen van het project.

Voor u als omwonende of belangstellende is het belangrijk dat u op de hoogte bent en tijdig weet wanneer u inspraak heeft op het project. 

U kunt zich hier aanmelden voor de online bijeenkomst.

Bent u niet in de gelegenheid om de bijeenkomst ‘live’ te volgen? Geen probleem, via dezelfde aanmeldlink bekijkt u de presentatie op een ander moment terug. Bent u slechthorend? Rijkswaterstaat plaatst de presentatie op Youtube. Daar kunnen de beelden met ondertiteling afgespeeld worden.

Volg het project A7/A8 Amsterdam-Hoorn

Op de A7 en de A8 tussen Amsterdam en Hoorn is het te druk. Daarom gaat Rijkswaterstaat deze snelwegen verbreden. Zo verbeteren we de bereikbaarheid in dit gebied. Sinds 2015 is er onderzoek gedaan naar maatregelen die de bereikbaarheid moeten verbeteren. Het project is nu in de planfase waarin Rijkswaterstaat het voorkeursalternatief nader onderzoekt en uitwerkt.

Onderstaande wegaanpassingen (van zuid naar noord) maken deel uit van het voorkeursalternatief iin de structuurvisie Corridor Amsterdam-Hoorn en worden de komende tijd door Rijkswaterstaat en ingenieursbureau Witteveen+Bos verder onderzocht en uitgewerkt:

  • Het openstellen van de reserverijstroken in de Coentunnel;
  • Het verbreden van de A8 naar 2×5 rijstroken tussen knooppunt Coenplein en knooppunt Zaandam;
  • Het ombouwen van knooppunt Zaandam;
  • Het vervangen van de spitsstrook door een volwaardige derde rijstrook tussen knooppunt Zaandam en aansluiting A7 naar Purmerend Zuid en vice versa;
  • Het verbreden van de A7 naar 2×3 rijstroken tussen aansluiting 4 Purmerend Zuid en aansluiting 6 Purmerend Noord;
  • Het aanleggen van spitsstroken tussen Hoorn Noord en Avenhorn.

Rijkswaterstaat vindt het belangrijk om de plannen op en rond de A7 en A8 zo goed mogelijk af te stemmen met de omgeving. 

U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief (KLIK HIER).

%d bloggers liken dit: