Autobrand in Medemblik | Verkeerscontroles in Enkhuizen | Politie zoekt getuigen van straatroof in Enkhuizen

Autobrand in Medemblik

Medemblik – Op maandagavond rond 22.30 uur stond een auto op een parkeerterrein op de Zuiderdijk in brand. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie en brandweer werden rond 22.40 uur gealarmeerd. De brandweer kon het vuur blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. De uitgebrande auto is vervolgens weggesleept.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. We roepen getuigen op zich te melden via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000.

Verkeerscontroles in Enkhuizen

Enkhuizen – Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. Deze week controles in Enkhuizen.

Team Verkeer controleerde onder andere op de Lindenlaan, de Dreef, de Bosmankade en de N307. In totaal werden op deze locaties 120 hardrijders bekeurd en op de N307 werd het rijbewijs ingevorderd van een hardrijder na deze een snelheid had gereden van 156 km/uur.

Ook werden bromfietscontroles gehouden en werd gecontroleerd op het juiste vervoer van aanhangwagens. Tijdens de  bromfietscontroles werd 5x een bekeuring uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid. De bromfietsers krijg tevens te maken met een Wacht Op Keuren-signaal (WOK).

Bij de controle op het vervoer met aanhangwagens bleek vaak sprake van niet goed gezekerde lading. Ook werd bekeurd voor het rijden zonder het vereiste BE-rijbewijs

Politie zoekt getuigen van straatroof

Enkhuizen – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die zondagavond rond 18.15 uur plaatsvond in het skatepark De Kadijker Arena in Enkhuizen. Een 15-jarige jongen uit Enkhuizen raakte hierbij gewond.

Rond 18.15 uur was het slachtoffer aan het steppen op zijn step in het skatepark De Kadijker Arena toen hij werd aangesproken door een jongen uit een groep van zes jongeren. Toen het slachtoffer weg wilde steppen werd hij door de groep jongeren belaagd. De tiener werd door de groep geschopt en geslagen waarna hij hard is weggerend.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over dit incident. Heeft u rond dit tijdstip iets gezien of gehoord in de omgeving van De Kadijker Arena? Mocht u op een andere manier weten wie bij dit incident betrokken zijn? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

%d bloggers liken dit: