Reactie Minister De Jonge op gebeurtenis in Bovenkarspel: ‘Krankzinnig’ | André Rouvoet: “Laffe daad!”

Minister Hugo de Jonge reageert in een tweet op de gebeurtenissen in Bovenkarspel met: “Krankzinnig”. De Jonge belde met @GGDHN waar iedereen volgens de minister ‘natuurlijk vreselijk is geschrokken’. “Laten we achter de mensen blijven staan die keihard werken om ons uit deze crisis halen”, zo meldt de minister in de tweet.

André Rouvoet: “Laffe daad!” – EOD ter plaatse

Ook in een Twitterbericht zegt André Rouvoet, voorzitter van de GGD GHOR: “Wij hebben met afschuw kennisgenomen van de agressieve en intimiderende vernieling van onze teststraat in Bovenkarspel. Onze mensen moeten dit cruciale werk veilig kunnen doen. Deze laffe daad van vernieling raakt ons allemaal.”

Explosieven Opruimingsdienst
Inmiddels is ook de EOD, de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie op de locatie in Bovenkarspel. De dienst gaat het gebouw verder onderzoeken op de aanwezigheid van mogelijk nog meer explosieven. Ook de brandweer is uit voorzorg aanwezig en een ambulance.

Dicht
Het gebied rond de teststraat is afgezet door de politie en de GGD Hollands Noorden heeft laten weten dat de teststraat in ieder geval voor vandaag dicht blijft.

%d bloggers liken dit: