Zangeres Christie: ‘Zonder de lockdown was ‘Onze Verhalen’ er niet geweest.’

‘Ik merkte dat mijn wereld zo klein werd toen alles op slot ging,’ vertelt Christie. ‘Mijn focus lag steeds meer op mijn eigen leven. Maar juist in die periode ontstond ook het verlangen om echt oog te blijven hebben voor anderen en werd ‘Onze Verhalen’ geboren.’ Voor dit nieuwe project ontmoette de zangeres en songwriter diverse mensen – van een blinde topgolfer tot een ex-gedetineerde- en schreef een lied over hun verhaal.   

Eerder bracht de Bovenkarspelse haar debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ uit, met Nederlandstalige liedjes waarbij ze zich liet inspireren door haar eigen levenservaringen. De debuutsingle ‘Storm’ leverde toen opvallend veel aandacht in de media op. Het lied gaat over een zwaar auto-ongeluk op de N506 bij Venhuizen waarbij twee doden vielen. Een van de betrokkenen was Christie’s eigen man Jos. “Mensen vertelden hoe het lied hen raakte en hoe het hen ook deed denken aan de stormen in hun eigen levens. Juist door dit soort verhalen zie ik hoe mooi het is om een connectie te kunnen maken met mensen door muziek heen.”

Om dit keer aan de andere kant te zitten, en liedjes te schrijven over andermans levensverhaal zegt de zangeres: ‘Dat de mensen die ik ontmoet zo open en kwetsbaar durven zijn en hun verhaal aan mij toevertrouwen, voelt als een eer en een voorrecht en ik wil elk van deze liedjes behandelen als een geschenk waar ik zorgvuldig mee om wil gaan.’

‘Onbetaalbaar’ is de eerste single die uitkomt en is vanaf 8 maart verkrijgbaar via o.a. Spotify, iTunes en Apple Music.

Voor meer informatie: Puur-christie.nl

%d bloggers liken dit: