Gemeenten op zoek naar ruim 70.000 stembureauleden

Gemeenten op zoek naar ruim 70.000 stembureauleden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) start vandaag met een campagne om gemeenten te ondersteunen bij het werven van extra stembureauleden. Ook roepen de Rijksoverheid, de waterschappen en provincies hun personeel op zich aan te melden als stembureaulid.

Vanwege het coronavirus worden bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 maatregelen getroffen om de verkiezingen goed te laten verlopen. Zo is een beperkt aantal stemlokalen al 2 dagen eerder open en moeten stemlocaties voldoen aan coronaregels. Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, wordt het aantal leden per stembureau uitgebreid van minimaal 3 naar minimaal 4. Daarnaast zijn er veel reserveleden en tellers nodig.

Meer weten en aanmelden als stembureaulid?

Eén reactie

  1. Misschien moet de mogelijkheid om via de post te stemmen op de korte termijn maar sterk worden uitgebreid. Dat kan ertoe leiden dat vele mensen die anders het zekere voor het onzekere zullen nemen en voor hun gezondheid deze keer maar niet gaan stemmen toch zullen gaan stemmen.
    Gebeurt dit niet dan kan dit leiden tot een nogal lage opkomst en mogelijk kunnen sommige partijen daar zelfs garen bij spinnen. Voor goede democratische verhoudingen lijkt dat niet wenselijk.
    En het kan het eenvoudiger maken om genoeg vrijwilligers voor de stembureaus te krijgen. Het zal evengoed niet gemakkelijk zijn om op tijd voldoende vrijwilligers te krijgen.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: