Een 14- en 16-jarige aangehouden voor gewapende woningoverval

In de boeien, aangehouden

Hoorn – Zaterdagavond heeft de politie twee minderjarige jongens, 14 en 16 jaar, aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een woning aan De Hulk eerder die avond.

Rond 20:00 uur drongen twee gewapende overvallers de woning binnen. Zij bedreigden de vier aanwezigen en eisten hun waardevolle spullen. In eerste instantie gaven de slachtoffers gehoor aan de eisen, maar kort daarna begonnen zij zich te verzetten. Daarop besloten de verdachten de woning te verlaten. Zij renden in de richting van de Grote Waal. De slachtoffers alarmeerden direct de politie en omstanders.

Omstanders konden in de buurt één van de verdachten overmeesteren en aanhouden. Deze werd overgedragen aan de politie. De politie is met verschillende eenheden en een helikopter een zoekactie gestart naar de tweede verdachte. Deze verdachte werd aangetroffen op de Stationsweg en aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex en zitten vast voor nader onderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.