Twee gewonden bij frontale aanrijding met vrachtauto in Bovenkarspel | Automobilist overleden na te water raken auto in Markermeer | Automobilist rijdt door na veroorzaken aanrijding in Hoorn

Bovenkarspel – Een 18-jarige automobilist uit Enkhuizen raakte vrijdagavond ernstig gewond bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen. Dit gebeurde rond 20.15 uur op de N307 tussen Hem en Bovenkarspel.

De bestuurder kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht waardoor een aanrijding ontstond met een vrachtwagen die in tegenovergestelde richting reed.

De 18-jarige automobilist raakte bekneld in het voertuig en moest hieruit door de brandweer worden bevrijd. Hij werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Bij hem in de auto zat een 16-jarige meisje, eveneens uit Enkhuizen. Ook zij werd door de brandweer uit het voertuig gehaald. Zij was gewond maar wel aanspreekbaar. Ook zij werd naar het ziekenhuis vervoerd. De 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Epe bleef ongedeerd.


Automobilist overleden na te water raken auto

Oosterleek – Een 35-jarige automobilist uit Gemert is vrijdagavond overleden nadat hij met zijn auto te water was geraakt langs de Zuiderdijk.

Vrienden van de man alarmeerden de hulpdiensten toen hij niet verscheen op een afspraak. Zij reden de route die hij af zou leggen en troffen zijn auto in het water aan. De bestuurder werd door de brandweer uit het voertuig gehaald en werd door agenten gereanimeerd. Het slachtoffer overleed echter ter plaatse.


Automobilist rijdt door na veroorzaken aanrijding

Hoorn – Een 70-jarige vrouw uit de gemeente Edam-Volendam raakte vrijdagavond rond 19.20 uur gewond bij een aanrijding op de Provinciale weg.

Een bestuurder van een BMW reed met hoge snelheid over deze weg. Hij dook naar rechts tussen een rij auto’s die hier reed door zijn hoge snelheid tegen de achterkant van de auto voor hem. De auto van de 70-jarige vrouw spinde door de klap en kwam tegen een boom terecht. Zij zat bekneld in haar voertuig en moest hier door de brandweer uit worden gehaald. De 70-jarige vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de BMW reed door na de aanrijding. De auto werd even later leeg aangetroffen op de Gording. Er wordt onderzoek gedaan naar wie de bestuurder is geweest van het voertuig.

Heeft u informatie over dit ongeval en heeft u nog geen contact gehad met de politie? Bel dan met 0900-8844 (lokaal tarief).