4-jarig jongetje beschoten – verdachte in beeld na incident met luchtbuks | Hennepkwekerij aangetroffen

Zwaag – De politie heeft vanmiddag uitgebreid onderzoek gedaan naar een incident waarbij een 4-jarig jongetje uit Zwaag ernstig gewond raakte. De recherche zoekt getuigen.

De jongen was zondagmiddag tussen 12.30 en 13.00 uur met vriendjes aan het spelen op de Inlaagdijk. Hij zat op de stoep nabij een klein hekje van Inlaagdijk ter hoogte van nummer 170, toen hij plotseling pijn kreeg in zijn borst en benauwd werd.

Uitgebreid buurtonderzoek

Zijn moeder is met hem naar het ziekenhuis gegaan, waar bleek dat er een luchtbukskogel in zijn lichaam zat, dat onder andere een

klaplong had veroorzaakt bij haar zoon. De kogel zit nog steeds in zijn lichaam. De politie werd in kennis gesteld en heeft vanmiddag direct een onderzoek ingesteld. Ook is uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Tot nu toe heeft dit nog niet geleid tot de identificatie van diegene die met een luchtbuks heeft geschoten.

Getuigen gezocht

Het 4-jarig jongetje is opgenomen in het ziekenhuis en hij moet daar blijven. Op dit moment is zijn toestand stabiel. De recherche is op zoek naar iedereen die iets gezien heeft zondagmiddag in de omgeving van de Inlaagdijk, tussen 12.15 en 13.15 uur en die nog niet met de politie heeft gesproken. Alle informatie die kan bijdragen aan dit onderzoek is welkom.

Verdachte in beeld na incident met luchtbuks

In het bijzijn van zijn ouders heeft zich maandagavond een minderjarige gemeld op het politiebureau in Hoorn. Dit na een incident waarbij zondagmiddag een 4-jarig kind was geraakt door een kogeltje uit een luchtbuks.

De politie onderzoekt op dit moment welke rol de verdachte gespeeld heeft. Tot die tijd worden er geen verdere mededelingen gedaan over het onderzoek.

Getuigen gezocht
Alle informatie die kan bijdragen aan dit onderzoek is welkom. Mensen die nog niet met de politie gesproken hebben kunnen bellen met 0900-8844.

Liever anoniem?

Heeft u informatie, maar wilt u liever anoniem blijven? Meldt u het dan s.v.p. bij Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.
Heeft u andere informatie over dit incident? Laat het dan s.v.p. weten aan de recherche in Hoorn via tel.nr. 0900-8844. Melding doen kan ook via internet via een contactformulier

Hennepkwekerij aangetroffen

Hoorn – De politie heeft donderdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen in een schuur van een woning aan het Duke Ellingtonhof.

Agent heeft hennepplant in handenIn de schuur werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 45 planten. De kwekerij werd ontmanteld en de politie heeft een 48-jarige verdachte aangehouden.

Hennep thuis?

De politie krijgt regelmatig vragen over het thuis telen van hennep. Of het bijvoorbeeld is toegestaan om een paar plantjes te hebben, voor prive-gebruik. Om kort te gaan: het kweken van hennep is verboden. De informatie hierover is na te lezen op onze website -> informatie hennep

%d bloggers liken dit: