IVN: Op zoek naar kriebelbeestjes!

Foto: Saskia Bon

Op zoek naar kriebelbeestjes!

Het kruipt, vliegt, heeft 6, 8 of héél veel poten en een lichaam dat uit 3 of meer delen bestaat. Ze zijn onderdeel van de kringloop en worden vaak opgegeten door andere dieren. Er zijn bijzondere soorten bij, denk aan vlinders en libellen en wist je dat sommige zelfs kieuwen hebben? Maar er zijn ook geluksbrengers bij zoals lieveheersbeestjes. Dat zijn graag geziene gasten vanwege hun honger naar bladluizen. Vliegen zijn niet altijd lastig, de Groen Keizersvlieg en de Zweefvlieg b.v. zie je vaak op bloemen maar nooit in huizen.

Zondag 8 Augustus is er onder begeleiding van een IVN gids om 13.00 uur een excursie door het Egboetsterrein in Oostwoud. Volwassenen en kinderen zijn welkom om samen deze kruiperige en bijzondere diertjes te ontdekken op het Egboetsterrein.

Tip: pas schoeisel en kleding aan ivn met de begroeiing (ook de brandnetels doen het goed op deze locatie)

Verzamelen bij ons gezellige natuureducatiegebouw Het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud (vanaf de markerwaardweg afslag Hauwert)

Aanmelden: niet nodig

Kosten: Leden IVN & KNNV gratis (vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Niet leden €2,-  Kinderen onder de 12 jaar (onder begeleiding) gratis.

Foto: Saskia Bon

%d bloggers liken dit: