Camerabewaking teststraat Bovenkarspel

Camerabewaking teststraat Bovenkarspel - © PB Foto's - APB ANN
Camera’s bij de teststraat in Bovenkarspel – foto © PB Foto’s

Naar aanleiding van de explosie eerder deze week bij de teststraat in Bovenkarspel zijn door GGD Hollands Noorden nu drie cameramasten opgesteld die het gebouw en de directe omgeving dag en nacht in de gaten houden.

De politie verricht een buurtonderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. “Mocht men op een andere manier weten wie bij de ontploffing betrokken is dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000.:, aldus de politie.

Camerabewaking teststraat Bovenkarspel
De plek waar de explosief werd geplaatst – Foto Politie

De politie neemt graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. men kan dit uploaden via dit formulier onder vermelding van 2021043900.

Burgemeester Ronald Wortelboer liet eerder weten onthutst te zijn over de gebeurtenissen rondom de teststraat:

“Ik ben blij dat er geen gewonden zijn gevallen, maar de schrik is groot. Dit is een hele nare situatie. Mijn gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de medewerkers van de GGD, die elke dag in de teststraat klaar staan voor onze gezondheid. Ik denk ook aan omwonenden, en aan de winkeliers tegenover de teststraat. Er is nooit een excuus om naar dit soort middelen te grijpen. Ik vind het niet passen bij onze samenleving, tenminste als ik aanneem dat het met de testraat te maken heeft. Je kunt het hartgrondig met elkaar oneens of gefrustreerd zijn, maar dit is echt geen oplossing. Hier is geen enkel excuus voor. “

%d bloggers liken dit: