Windveren: ander weer op komst

Boven Andijk waren vanmiddag (15:00 uur) windveren te zien zoals de foto aantoont. Foto © G. van Keulen

Cirrus, windveren of vederwolken zijn een type wolken die op een hoogte van 6 tot 12 kilometer voorkomen. Ze bestaan volledig uit ijskristallen. In weerberichten is de afkorting Ci en het symbool op weerkaarten is. Deze wolken geven aan dat het weer gaat veranderen, niet ten goede overigens… en komen ze uit het westen dan wordt het slechter…

Momenteel is het nog lekker warm buiten: 25°C, zwakke wind uit het zw/zzw, luchtdruk 1008 hPa

In ons geval houdt dit in dat we te maken krijgen met lagere temperaturen. Morgen koeler dan vandaag: 19°C. Zaterdag mogelijk toch nog 24°C en zondag 20°C) en begin volgende week wordt het wisselvalliger en krijgen we … regen! Pas in de tweede week van juli lijkt de temperatuur weer wat te stijgen maar niet meer dan een paar graden.

Krachtige wind

Morgenochtend zijn er perioden met zon. Het blijft vrijwel overal droog. De wind uit het westen is matig, aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Morgenmiddag schijnt de zon geregeld. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. De wind uit het westen is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Morgenavond klaart het breed op. De wind uit het westen is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig. In de loop van de avond neemt de wind sterk af. (Bron: KNMI)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder