Getuigen gezocht van poging beroving Bovenkarspel en van bedreiging Hoogkarspel

Getuigen gezocht – Foto Politie

Getuigen gezocht van poging beroving Bovenkarspel

Bovenkarspel – Op zaterdag 8 april even na 23.30 uur is een 17-jarige jongen slachtoffer geworden van een gewelddadige poging beroving. Na bezoek aan de kermis zat het slachtoffer op een schommel op een speelplek aan de Dr. Flemingstraat. Daar werd hij benaderd door een andere jongen die de jas van het slachtoffer wilde hebben. Er is sprake van een grote groep jongeren die dit moet hebben gezien.

Het slachtoffer weigerde, waarna de verdachte het slachtoffer heeft geslagen. Het slachtoffer geraakte buiten westen. Nadat hij bijgekomen was heeft hij zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Er is sprake van mogelijke botbreuken in het gelaat.

De jas is niet weggenomen. Het slachtoffer is slachtofferhulp aangeboden en heeft aangifte gedaan.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement:  Jongen van ongeveer 17 jaar oud, donkergetinte huidskleur, gekleed in een blauwe jas met opschrift In Gold We Trust, donkerblauwe pet en donkere spijkbroek.

De politie roept getuigen op zich te melden. Ten tijde van de poging beroving/mishandeling was volgens een getuige een grote groep jongeren aanwezig die het moeten hebben gezien. De politie roept hen op zich te melden via 0900-8844. Mocht je op een andere manier weten wie bij de poging beroving betrokken is dan horen wij dat graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000.

Politie zoekt getuigen bedreiging Hoogkarspel

Hoogkarpsel – De politie zoekt getuigen van een bedreiging op woensdag 5 april aan de Raadhuisplein in Hoogkarspel. Hierbij werd een 32-jarige man uit de gemeente Drechterland mogelijk bedreigd met een wapen. Een 25-jarige man werd aangehouden.

Rond 23.25 uur kreeg de politie een melding van de bedreiging. Mogelijk dat er een conflict aan vooraf is gegaan. Na een zoekslag heeft de politie een 25-jarige man uit de gemeente Stede Broec aangehouden. Zijn rol bij het incident wordt nader onderzocht. Een wapen werd niet meer aangetroffen.

Getuigenoproep

De politie onderzoekt het incident en is op zoek naar getuigen. Mocht u rond 23.35 uur iets verdachts hebben gezien of gehoord aan de Raadhuisplein in Hoogkarspel, dan horen wij dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit de buurt op dat tijdstip. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of deel uw informatie via onderstaande tipformulier. Informatie delen kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: