Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Noord-Holland Noord – 4 nieuwe MVO Proud Partners

4 nieuwe MVO Proud Partners hebben het MVO keurmerk ontvangen  | Vooraan, van links naar rechts: Mathieu Obert, Nathalia Zoer (Rokerij Smoking), Anita Wijma (WilgaerdenLeekerweideGroep), José Tiessing (WerkSaam Westfriesland). | Achteraan, van links naar rechts: Jeroen Bakker (NH Detachering), Kevin Loomans, Ton Peerenboom (European Building Supply), Patrick Egstorf (NH Detachering). |

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Noord-Holland Noord

4 nieuwe MVO Proud Partners


Rokerij Smoking, NH Detachering, WilgaerdenLeekerweideGroep en European Building Supply ontvingen tijdens de MVO Netwerkbijeenkomst op 2 juni het MVO Proud Partner keurmerk.

Steeds meer werkgevers willen maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO Noord-Holland Noord reikte al 41 keurmerken uit aan Proud Partners. Daar sluiten Rokerij Smoking, NH Detachering, WilgaerdenLeekerweideGroep en European Building Supply zich nu bij aan.

Rokerij Smoking: iedereen een kans 

Rokerij Smoking is een goed lopend bedrijf van Nathalia Zoer en Mathieu Obert waar vis en vlees wordt gerookt en waar ook chutney, mosterd en azijn zelf wordt gemaakt. De mensen worden hier echt als thuis ontvangen. Nathalia Zoer: ‘We willen iedereen een kans geven en kijken dan ook echt wat er bij de mensen past. Dan zie je ze groeien. Er ontstaat een band en ook onderling gunnen ze elkaar het beste.’

NH Detachering: verschil maken voor mensen geeft voldoening 

Een detacheringsbedrijf – eigenaren zijn Jeroen Bakker en Patrick Egstorf – dat werkt zoekt bij de mensen en niet vanuit vacatures denkt. Jeroen Bakker: ‘We zijn flink groeiend, want met deze krapte in personeel is het in de uitzendbranche giga druk. Wij willen iedereen een kans geven en denken vooral in mogelijkheden. Gaaf als je voor mensen het verschil kan maken, dat geeft echt voldoening.’

WilgaerdenLeekerweideGroep: ruimte voor onbekend en ongekend talent

WilgaerdenLeekerweideGroep (WLG) is een fusie van Wilgaerden (ouderenzorg) en Leekerweide (gehandicaptenzorg). Het oude Wilgaerden heeft afgelopen november in Park Schouwburg al het MVO Proud Partner schildje ontvangen. Anita Wijma, manager P&O: ‘Wij werken veel met stagiaires en benutten samen met WerkSaam trajecten om meer mensen voor de zorg te interesseren. We leiden mensen op en zetten waar mogelijk mensen in met onbekend en ongekend talent. Ook willen wij van overige diensten van WerkSaam gebruik maken.’

European Building Supply: sociaal ondernemen is ‘het nieuwe normaal’

European Building Supply (EBS)ontwikkelt en innoveert bouwmaterialen met de focus op duurzaam en circulair. Ton Peerenboom, operationeel manager & Kevin Loomans, mede-eigenaar vinden sociaal ondernemen ‘het nieuwe normaal’. ‘Wij begrijpen niet dat er ondernemers zijn die er niet voor open staan. Iedereen verdient een kans. En hebben we eigenlijk allemaal niet een beperking? Het kost misschien wat meer tijd en aandacht aan het begin maar daarentegen brengt het veel meerwaarde, kleur en gezelligheid voor je bedrijf.’

Van harte!

Wij feliciteren onze nieuwe Proud Partners en zijn trots op hun bijdrage aan een gezonde sociale samenleving. Proud Partners zijn bedrijven die óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben óf 5% aan diensten en leveringen afnemen van organisaties die hoofdzakelijk bestaan uit personeel uit deze doelgroep.


MVO Noord-Holland Noord

MVO Noord-Holland Noord is een initiatief van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord en heeft als doel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt door werkgevers uit de regio bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en ze te verbinden met deze werkzoekenden.

Wilt u ook ondernemen met uw hart?

Neem contact op met het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord of kijk voor meer informatie over MVO Noord-Holland Noord op www.mvo-nhn.nl.

%d bloggers liken dit: