DEKA-Markt voorziet de Huiskamer van Andijk van koffie en ‘wat-lekkers-erbij’

De inhoud van het pakket (niet alles is in het zicht) – foto ©CAPAND

De DEKAMarkt in Andijk heeft de Huiskamer van Andijk voorzien van een flinke pakket met koffie, koffiecreamer, suiker én wat-lekkers-bij-de-koffie! “We zijn erg blij met deze schenking van de Dekamarkt”, zegt Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk die de Huiskamer van Andijk exploiteert.

De Huiskamer van Andijk is dankzij de vele vrijwilligers vier ochtenden per week open: maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 10 tot 12 uur. En voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met een rolstoel. De koffieochtenden worden vooral bezocht door ouderen die onder het genot van een kop koffie elkaar kunnen ontmoeten en een praatje maken. “Het is intussen duidelijk dat de huiskamer daarin voorziet nadat – door de nieuwbouw van Sorghvliet – deze mogelijkheid er niet meer was. Dankzij de welwillende medewerking van het jongerencentrum en de gemeente Medemblik mogen we gebruik maken van het gebouw.”

Sponsoren

“Dankzij bedrijven en individuele donaties (in natura) in Andijk kunnen wij onze bezoekers een gezellige ontmoetingsplek bieden, midden in het dorp”, zegt Van Keulen, “Zo heeft Van ETTEN, Loon- en Aannemingsbedrijf in Andijk, ervoor gezorgd dat het gebouw nu ook rolstoeltoegankelijk is, maar ook de nooduitgang is onderhanden genomen. Dit komt ook het Jongerencentrum ten goede. De gemeente Medemblik heeft de ingang van de straatkant aangepast, zodat mensen met een rollator of rolstoel nu makkelijk binnen kunne komen. Daarnaast zijn er meer sponsoren, zoals Drukker Vijn (drukwerk), De Andijker (advertenties), Nanne Kooiman Mechanisatie (allerhande benodigdheden), Ruiter Bloembollen BV (bloembollen voor de vrijwilligers), Andijker Nieuwsnet / CAPAND (publicaties en foto’s), Gemeente Medemblik (spelletjes), Hart voor Medemblik (die ons een jaar lang van koffie voorziet), A. de Vries (tafels en serviesgoed) en Stichting Oud Andijk (boekjes over Andijk). En niet te vergeten, de Huurderscommissie van woningstichting Het Grootslag, met een geldelijke bijdrage in het kader van ‘Beste Buurtidee’. “We zijn al deze bedrijven en particulieren zeer erkentelijk voor hun bijdragen aan de huiskamer, aldus Van Keulen.

Doneren? Maak een gift over!

Wie een bijdrage wil leveren aan de Huiskamer door middel van een gift kan dit doen door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL 19 RABO 0158 5710 45, t.n.v. de Dorpsraad Andijk, onder vermelding van “Gift Huiskamer van Andijk“. Dit geld is nodig voor de verdere exploitatie van de huiskamer, zoals schoonmaakmiddelen, aanschaf van benodigd materiaal, koffie etc. De Huiskamer van Andijk moet het zonder subsidie stellen vandaar dat we je vragen een gift over te maken. Hartelijk dank!

De Huiskamer van Andijk wordt geleid door een stuurgroep, bestaande uit PCOB/KBO, SOW en de Dorpsraad Andijk.

De Huiskamer van Andijk is een initiatief van:

Advertentie
%d bloggers liken dit: