Eindelijk weer meer kleur! 

Eindelijk weer meer kleur! 

Je neemt een vel glad papier en verschillende kleuren waterverf. Het papier vouw je eerst dubbel met de hoeken netjes op elkaar en vouwt het daarna weer open. Je neemt dan een aantal kleuren verf, dat kunnen kleuren zijn  zoals  rood, geel, groen en blauw. Maar ook kleuren die weinig van elkaar verschillen: bv lichtgroen naar donker groen, of oranje, rood, paars. Net wat je leuk vindt. Je laat druppels verf van verschillende grootte en afstand vallen in die vouw. Je vouwt  het papier op de vouwlijn dubbel en wrijf met je hand verschillende richtingen op zodat de verf zich gaat verspreiden. Je vouwt het papier weer open en  ziet het resultaat. 

Zo lijkt het op deze foto ook: de spiegeling van de lucht in het water, zelfs de vliegtuigstreep zie je. De donkere wal maakt de scheiding. Het is niet helemaal het spiegelbeeld, de zwemmende waterhoentjes in de verte maken een golf die te zien is als een streep op het water. In de verte staan de bomen en de windmolens. Het licht van de ondergaande zon maakt  kleuren door reflectie op de wolkjes en wat sluier bewolking.

Gelukkig was er weer kleur in de lucht dat betekend dat het een prachtige zon overgoten dag is geweest. Zeker na al die al  regen, harde wind en stormen van de afgelopen weken, het waren toen eigenlijk maar saaie grijze dagen.  De foto is gemaakt op zaterdag 26 februari 2022 vanuit mijn achtertuin. Gelukkig de lente is in aantocht, er komt weer meer kleur aan.

Corina Sas

%d bloggers liken dit: