Raadsvragen over injecteren zout afvalwater onder Andijk | PWN wil informatiebijeenkomst organiseren

Raadsvragen over injecteren zout afvalwater onder Andijk door PWN

Hart voor Medemblik en later ook het CDA hebben raadsvragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik. De vragen worden hier integraal weergegeven.

Dorpsraad Andijk

“We werden benaderd door Tjeu Berlijn van Hart voor Medemblik toen wij het nieuws naar buiten brachten dat PWN een instemmingsbesluit had aangevraagd bij het Ministerie van Economische zaken om zout afvalwater onder de grond van Andijk te injecteren. We hebben HvM toen geïnformeerd over de gang van zaken, namelijk dat hier niet over is gecommuniceerd met de Andijker bevolking en zijn blij dat Berlijn meteen vragen indiende bij het college. We zijn erg benieuwd naar de antwoorden!”, zegt Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk.

Ook het CDA heeft raadsvragen ingediend: “Ja, dat lazen we ook, maar er is geen contact geweest vanuit het CDA met de dorpsraad over deze kwestie. Maar dat zijn we gewend van het CDA”, aldus Van Keulen.

Ministerie Economische zaken en PWN

“We hebben inmiddels wel contact gehad met het Ministerie van Economische zaken en met PWN. We verzamelen nu vragen vanuit de bevolking van Andijk en zowel het ministerie als PWN gaan daarop antwoorden geven”

INFORMATIEBIJEENKOMST

“Met een woordvoerder van PWN is afgesproken dat er een informatiebijeenkomst komt. Dat zal ergens in de eerste twee weken van januari zijn, uiterlijk 13 januari, omdat we ook rekening moeten houden met het termijn die het ministerie van EZ hanteert waarin er een instemmingsbesluit wordt genomen”, aldus Van Keulen, “maar hierover volgt er later nog bericht.”

RAADSVRAGEN

HART VOOR MEDEMBLIK

CDA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.