Open Monumentendag 2021: Mijn monument is jouw monument

Open Monumentendag 2021: Mijn monument is jouw monument

Op zaterdag 11 september (tussen 11:00 en 17:00 uur) openen in de gemeente Medemblik  21 monumenten gratis hun deuren voor het publiek tijdens de Open Monumentendag 2021. Het landelijke thema van deze 35e editie is “inclusie”. 

Onder de slogan “Mijn monument is jouw monument” laten we een zo breed mogelijk publiek kennis maken met het bijzondere cultureel erfgoed in Medemblik. Dit gebeurt onder meer door specifieke monumenten open te stellen of ruimte te bieden aan “andere” perspectieven die onherroepelijk verbonden zijn aan een monument of plek. Denk aan gebouwen met een religieus, maatschappelijk of politiek karakter of plekken die een rol hebben gespeeld in onze koloniale geschiedenis. Het feit dat de Open Monumentendag gratis te bezoeken is, maakt dat dit evenement in de basis al een zeer toegankelijk evenement is. 

Met het vertellen van nieuwe of andere verhalen hopen wij dat nog meer mensen zich betrokken en welkom voelen in de monumenten die Medemblik rijk is. Zo kunt u bijvoorbeeld in de stad Medemblik meedoen aan een theaterwandeling langs verschillende monumenten of in Sijbekarspel aan een rondleiding door de Westfriese langhuisstolp “Akerendam” en daar kennismaken met Mia en Dickie. Op zogenoemde doorlooplocaties kunt u de hele dag terecht. Op de andere locaties moet u reserveren voor een activiteit. Voor het totaaloverzicht van deelnemende monumenten en activiteiten verwijzen we naar de Open Monumentendag-krant die op 9 september huis-aan-huis verschijnt. Of kijk op www.openmonumentendag.nl/comite/medemblik Hier vindt u ook de vijf korte filmpjes die vorig jaar gemaakt zijn van een aantal bijzondere monumenten in onze gemeente.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.