Andijkse Caroline Groot doet mee aan de #Paralympics 2020/2021

Foto NOC NSF – KNVU

ANDIJK – Wie had dat gedacht! Zo droomde ze aanvankelijk schaatsster te worden en nu is ze Wereldkampioen wielrennen op de baan! Ook de Andijkse Caroline Groot doet mee aan de Paralympics in Tokyo, Japan. De 23 jarige Caroline droomde ervan om als schaatser naar de Olympische Spelen te gaan. Maar ze hield blijvende schade over aan een operatie. Sindsdien richt ze zich op het fietsen en kwalificeerde ze zich voor de Paralympische Spelen in Tokyo. Caroline komt uit Andijk maar traint tegenwoordig op Papendal. De 23 jarige Caroline wordt op 4 september een jaartje ouder, wellicht dat ze dan al een medaille heeft gewonnen tijdens de Paralympics

Caroline prolongeerde in 2019 in Apeldoorn haar in 2018 veroverde wereldtitel op de 500 meter tijdrit op de baan en komt uit in de C5 klasse van het para-cycling tijdens de Paralympics. Ze is meervoudig wereldkampioen baanwielrennen para-cycling.

“Uiteraard wensen wij Caroline Groot heel veel succes in Tokyo, Japan, Geweldig dat zij ook meedoet! Maar dat kan ook niet anders, ze is immers wereldkampioen!”, zegt Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk en coördinator Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid ‘Medemblik’

Maak kennis met Caroline Groot!

%d bloggers liken dit: