Media Ukkie-dagen 2021: met het hele gezin plezier van Media

Media Ukkie-dagen 2021: met het hele gezin plezier van Media

Tijdens de Media Ukkie-dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 geven bibliotheken praktische tips aan gezinnen met kinderen van 0 tot 6 jaar om samen plezier te hebben van media in plaats van strijd. 

We geven antwoord op vragen, zoals: welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. 

Programma bij de Westfriese Bibliotheken
Op 31 maart kunnen jonge gezinnen gratis meedoen aan een online webinar van Denise Bontjes van Mediasmarties.nl  Wie tijdens de Media Ukkie Dagen een boekentas voor een 0-6-jarige aanvraagt via de BestelBieb krijgt er gratis een Media Ontdekpakket bij met tips en spelletjes voor mediagebruik. 

Voor meer informatie hierover en extra tips kijk je op westfriesebibliotheken.nl/mud

%d bloggers liken dit: