Vervroegd stemmen in de gemeente Medemblik | #TK2021

Vervroegd stemmen in de gemeente Medemblik | #TK2021

Verkiezingen

Wat is er anders bij deze verkiezingen?

De verkiezing voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal is op woensdag 17 maart 2021, maar er zijn meerdere verkiezingsdagen, namelijk op 15 en 16 maart.

Bij deze verkiezing kiest u een volksvertegenwoordiger voor de Tweede Kamer. De Tweede Kamer der Staten-Generaal, vaak kortweg de Tweede Kamer genoemd, vormt samen met de Eerste Kamer de Nederlandse Staten-Generaal, de landelijke volksvertegenwoordiging voor Nederland.

De organisatie van de komende Tweede Kamerverkiezing wordt door corona anders dan we gewend zijn in Nederland.

Er zijn meerdere verkiezingsdagen: 15,16 en 17 maart 

Normaal gesproken hebben we in Nederland één verkiezingsdag waarop kiezers kunnen stemmen op een stembureau. Bij de Tweede Kamerverkiezing zal dit anders zijn. Bij de verkiezingen in 2021 kunt u op 3 dagen stemmen: maandag 15 maart, dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart tussen 07.30 uur en 21.00 uur. 

Vervroegd stemmen in de gemeente Medemblik | #TK2021

Vervroegd stemmen

Op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart gaat een beperkt aantal stembureaus open voor het vervroegd stemmen. Het vervroegde stemmen is vooral bedoeld voor kiezers die tot de coronarisicogroep horen. Dit is naast de mogelijkheid om op de verkiezingsdag te stemmen of het geven van een volmacht.

Waar kunt u vervroegd stemmen?

 • Kantine voetbalvereniging FC Medemblik, Almereweg 44, 1671 ND Medemblik
 • Dorpshuis Centrum, Sportlaan 1, 1619 XE Andijk
 • Kantine voetbalvereniging Spartanen, Sportlaan 19, 1687 BP Wognum
 • Sportkantine de Westrand, Theo Koomenlaan 5-7, 1693 MA Wervershoof
 • Kantine voetbalvereniging ALC, Plantsoenstraat 24C, 1657 EB Abbekerk, (ingang via parkeerplaats tennisbaan).

De openingstijden van deze stembureaus zijn van 07.30 uur tot 21.00 uur. 

Vervroegd stemmen in de gemeente Medemblik | #TK2021

Briefstemmen voor 70+

Kiezers die ouder zijn dan 70 jaar kunnen per brief stemmen. U hoeft dan niet naar een stembureau te komen om te stemmen, maar dit mag natuurlijk wel.

Hoe kunt u stemmen per brief?

 • U verstuurt het stembiljet per post naar de gemeente Medemblik, Dick Ketlaan 21, 1687 CD Wognum
 • U levert het stembiljet in bij een speciaal ingericht afgiftepunt (briefstembureau) op het gemeentehuis, Dick Ketlaan 21, 1687 CD Wognum of bij het oorlogsmuseum Medemblik, Zeldenrust 5, 1671 GW Medemblik. Dit kan van 10 tot en met 16 maart 2021 tussen 09.00 uur tot 17.00 uur en  op 17 maart van 7.30 tot 21.00 uur.

Let op! dat u uw briefstembiljet inlevert bij het speciaal ingericht briefstembureau op het gemeentehuis..

Naast de mogelijkheid om per brief te stemmen ontvangen de 70+ kiezers ook een stempas, de zogenaamde stempluspas. Hiermee kunt u ook normaal uw stem uitbrengen op een stembureau. 

Vervroegd stemmen in de gemeente Medemblik | #TK2021

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van de gemeente Medemblik

2 Reacties

 1. Van het ANP vandaag 27 januari 2021 een bericht met als titel ‘Kwart gemeenten heeft nog niet genoeg stembureauleden’. Ook uit het bericht: ‘Twaalf gemeenten hebben aangegeven nog honderd of meer stembureauleden tekort te komen’…….’Verder zijn er ook signalen van gemeenten dat stembureauleden toch niet beschikbaar zijn of zich weer afmelden schrijft Ollongren’ (Minister van Binnenlandse Zaken.
  Ook dit kan een reden zijn om de verkiezingen uit te stellen. Die mogelijkheid bestaat overigens tot 12 februari.

  Like

 2. Voor de volksgezondheid en de democratie was het beter geweest als de verkiezingen waren uitgesteld. Maar als de verkiezingen dan toch zo nodig op of rond 17 maart gehouden moeten worden dan hadden die beter ook in het weekend op 13 en 14 maart gehouden kunnen worden en dan in Andijk tegelijk op meerdere locaties. En eigenlijk is het ook niet gepast dat alleen 70 plussers per post kunnen stemmen. Als er dan toch ook per post gestemd kan worden dan maar voor goede democratische verhoudingen in gelijke mate voor alle leeftijdscategorieën. En ook dat zou nu voor de volksgezondheid beter zijn geweest. En eigenlijk had er in een eerder stadium ook gedebatteerd moeten zijn over de vraag of in dit speciale geval uitstel van de verkiezingen niet op zijn plaats zou zijn En misschien kan dat nog wel. Het Coronavirus zal nu toch invloed gaan hebben op de opkomst en mogelijk kunnen sommige partijen daarvan dan profiteren en andere juist niet.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: