Inbrekers actief

“Het aantal woninginbraken neemt weer toe in Andijk, weliswaar zijn er in de afgelopen 3 maanden ‘maar’ 6 inbraken geweest, maar dat zijn er sowieso zes te veel”, aldus een woordvoerder van de Dorpsraad Andijk. In het afgelopen weekend is dat in de buurt geweest van de Schoolweg. “Als mensen iets verdachts zien, bel dan meteen de politie via 112!”

Goede buitenverlichting

De Dorpsraad raadt inwoners aan voor goede buitenverlichting te zorgen. “Je hebt verlichting met bewegingssensoren, die branden als er bijvoorbeeld iemand binnen het bereik van de lamp komt. Je kunt ook tijdschakelaars gebruiken, zodat de verlichting op gezette tijden aangaat. Men moet meer maatregelen treffen om het inbrekers moeilijker te maken. Zorg daarom ook voor goede verlichting aan de achterkant van de woning. Uiteraard is goede hang- en sluitwerk tegenwoordig wel het minste wat je zou moeten doen. Verzekeringsmaatschappijen kunnen eisen stellen of moeilijk doen als blijkt dat je onvoldoende maatregelen treft om inbraak te voorkomen.”

De data van de inbraken in de afgelopen 3 maanden – Info Politie.nl – Misdaad in Kaart

Iets verdachts gezien?

Als je iets signaleert, let dan op bepaalde zaken: hoe ziet de verdacht er uit (kleding, kleur, haardracht etc, of andere opmerkelijke dingen, zoals een opschrift op de jas. Maar ook wat het voertuig aangaat waarmee men rijdt: naast het kentekennummer, de kleur en soort auto, als je het merk weet dan uiteraard ook het merk. Maar zorg dat je snel de politie belt, dat is het belangrijkste! En is er sprake van inbraak geef dit aan bij de politie! Op de website van de politie lees je daar meer over!”

Buurtpreventie

Andijkers kunnen ook lid worden van de buurtpreventie-app Nextdoor Andijk. Diverse wijken en buurten hebben vaak ook nog een buurt- of wijk-app. Vraag in jou in de buurt of daar sprake van is. Je kunt elkaar dan snel op de hoogte brengen van gebeurtenissen en de gegevens delen als er een verdachte situatie voordoet – maar ook hier, altijd eerst de politie bellen, pas dan je buurtpreventie-apps informeren.

%d bloggers liken dit: