Vaccinatielocatie zorgmedewerkers komt in Alkmaar

Vaccinatielocatie zorgmedewerkers komt in Alkmaar

Op het Evenemententerrein aan de Olympiaweg in Alkmaar verrijst binnenkort een tijdelijke vaccinatielocatie. Deze wordt gebruikt om de zorgmedewerkers uit het werkgebied van GGD Hollands Noorden te vaccineren tegen COVID-19. Er komen maximaal zeven vaccinatielijnen. Elke lijn kan per uur 20 tot 25 vaccinaties verzorgen. Dat heeft te maken met de eigenschappen van het vaccin en natuurlijk de anderhalvemeterregel.

Een centrale vaccinatieplek voor zorgmedewerkers moet aan diverse eisen voldoen. Zo moet er ruimte zijn voor een grote tent en voldoende parkeergelegenheid voor zowel zorgmedewerkers die zich laten vaccineren als het personeel van de vaccinatielocatie. Ook moeten voorzieningen zoals stroom, water en riolering aanwezig zijn. Het streven is dat de tijdelijke accommodatie in de week van 4 tot 8 januari wordt opgeleverd, zodat de GGD nog voldoende tijd heeft de ruimte in te richten.

Eén van de pluspunten van het Evenemententerrein is dat het gelegen is naast de N9. Dat maakt de vaccinatielocatie goed bereikbaar. Het terrein is ook vlakbij een bushalte. Daardoor is de bereikbaarheid voor zowel zorgmedewerkers als personeel gewaarborgd. Op dit moment is nog niet bekend waar de GGD de grootschalige vaccinaties voor inwoners van 18 tot 60 jaar gaat realiseren.

Andere vaccinatielocaties bekend

Naast Alkmaar heeft de GGD ook de 24 andere vaccinatielocaties bekendgemaakt waar zorgmedewerkers voor verpleeghuizen vanaf 18 januari terechtkunnen. De eerste mensen kunnen op 8 januari terecht op drie locaties (Utrecht, Rotterdam en GGD Hart voor Brabant), daarna volgen de overige plekken.

Vanaf 18 januari zijn dat de volgende locaties: Leeuwarden, Groningen, Assen, Alkmaar, Purmerend, Lelystad, Zwolle, Amsterdam, Schiphol, Huizen, Apeldoorn, Enschede, Leiden, Den Haag, Houten, Rotterdam The Hague Airport, Dordrecht, Arnhem, Wijchen, Goes, Breda, Veghel, Eindhoven, Venlo en Maastricht.

Foto door cottonbro op Pexels.com

Eén reactie

  1. Waarom géén prikpunt in West-Friesland, er zijn genoeg gebouwen leeg, wat denken jullie van de GLASBAK in Zwaag, staat ook leeg.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: