Hart voor Medemblik: ‘Wat is de status van de handtekeningenactie tegen plannen (zonne)eilanden IJsselmeer?’

Hart voor Medemblik: 'Wat is de status van de handtekeningenactie tegen plannen (zonne)eilanden IJsselmeer?'  Het IJsselmeer met aan de horizon Medemblik en gezien vanaf de Westfriese Omringdijk bij Andijk - Foto © G. van Keulen
Het IJsselmeer met aan de horizon Medemblik en gezien vanaf de Westfriese Omringdijk bij Andijk – Foto © G. van Keulen

Gemeenteraadslid Tjeu Berlijn van de fractie Hart voor Medemblik heeft schriftelijke raadsvragen ingediend over de status van de handtekeningenactie die het Actiecomité “Behoud Het IJsselmeer!” als petitie heeft ingediend. Meer dan 4.500 inwoners van Andijk, Wervershoof, Enkhuizen en andere plaatsen in de regio en daarbuiten plaatsten een handtekening onder de petitie die zich richtte tegen de plannen van zonne-eilanden voor de kust van Andijk, maar ook tegen de plannen van Rijkswaterstaat om enorme eilanden aan te leggen voor recreatie of voor de natuur.

De tekst van de raadsvragen luidt:

Hart voor Medemblik: 'Wat is de status van de handtekeningenactie tegen plannen (zonne)eilanden IJsselmeer?'

1 oktober 2020 heeft het actiecomité ‘Behoud het IJsselmeer’ de handtekeningenactie met ruim 4000 handtekeningen overhandigd aan het aan wethouder Nederpelt (CDA). Onze fractie heeft sinds de overhandiging van de handtekeningenactie niks meer voornomen.

Hart voor Medemblik zou graag het volgende willen weten:

  1. Wat zijn de actiepunten naar aanleiding van de petitie van de dorpsraden Andijk en Wervershoof i.q. Actiecomité “Behoud het IJsselmeer”?
    • Welke actiepunten zijn al uitgevoerd?
    • Welke actiepunten is het college voornemens uit te voeren?
  2. Is er een planning wanneer de actiepunten uitgevoerd worden?

AC “Behoud Het IJsselmeer bestaat uit Dorpsraad Andijk, aantal zwemmers van ‘Koppie Onder!”, Stichting Oud Andijk, Dorpsraad Wervershoof en Fa. J. W. Klaassen van de EH 49.

%d bloggers liken dit: