Twee verdachten aangehouden voor poging straatroof | Politiebureau Hoorn blijft open tijdens verbouwing

Twee verdachten aangehouden voor poging straatroof | Politiebureau Hoorn blijft open tijdens verbouwing
Twee verdachten aangehouden voor poging straatroof | Politiebureau Hoorn blijft open tijdens verbouwing – Foto @ CAPAND

Twee verdachten aangehouden voor poging straatroof

Medemblik – De politie heeft zondagavond twee verdachten aangehouden die een vrouw van haar tas probeerden te beroven.

Twee jongemannen probeerden zondagavond rond 22.40 uur op de Compagniesingel een vrouw van haar tas te beroven. De vrouw liet de tas echter niet los en kwam ten val. Ze liep hierbij verwondingen op aan haar benen.

De verdachten vluchtten na deze poging beroving zonder buit weg, maar alerte getuigen wisten een van de verdachten, een 14-jarige jongen uit Medemblik, vast te houden en ter plekke over te dragen aan de politie. De medeverdachte, een 19-jarige inwoner van Amersfoort, kon even later worden aangehouden door de politie.

Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten en de ouders van de 14-jarige jongen werden in kennis gesteld.

De politie doet nader onderzoek naar deze poging straatroof.


Politiebureau Hoorn blijft open tijdens verbouwing

Hoorn – Het politiebureau aan de Blokmergouw in Hoorn wordt vanaf eind december 2020 verbouwd. De werkzaamheden zijn volgens planning mei 2021 afgerond. Agenten blijven tijdens de verbouwing vanuit dit bureau en vanuit het politiebureau in Stede Broec werken.

Reden verbouwing

Reden voor de verbouwing is verduurzaming van het gebouw, efficiënter gebruik van de ruimtes en het toekomstbestendig maken van het bureau. Om die redenen moet het politiebureau op verschillende punten worden verbouwd. Zo wordt de ventilatie vernieuwd en het bureau overzichtelijker gemaakt.

Toegankelijkheid en openingstijden

Tijdens de verbouwing blijft de publieksbalie open voor burgers en is het de bedoeling dat de gebruikelijke werkzaamheden op het bureau door kunnen gaan. In het bureau is altijd politie aanwezig. De verbouwing zorgt ervoor dat er aangepaste openingstijden gelden. Daarnaast zal een periode van de verbouwing de publieksbalie niet toegankelijk zijn voor mindervaliden. Deze doelgroep zal dan anders geholpen worden. Bekijk de actuele openingstijden en toegankelijkheid op politie.nl: https://www.politie.nl/mijn-buurt/politiebureaus/04/a3/hoorn.html

Dichtbij en bereikbaar

De politie is en blijft aanwezig voor de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. In het hele gebied surveilleren 24 uur per dag politieauto’s die daardoor in korte tijd ter plaatse kunnen zijn.

Meldingen doen

U kunt op verschillende manieren aangifte doen of iets melden aan de politie. Bij spoed, als elke seconde telt, bel dan altijd 112. Is er geen spoed, neem dan contact op via 0900-8844. Wilt u iets anoniem melden? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000. Lees meer over melden en aangifte doen.

%d bloggers liken dit: