‘Het vaccineren kan beginnen’

advertentie

Klik op deze afbeelding hierboven om naar de website coronavaccinatie.nl te gaan

4 Reacties

 1. Uit een bericht in de Telegraaf op 2 december 2020: ‘Na de levering aan locaties voor inenting kan het vaccin vijf dagen in een gewone koelkast worden bewaard op 2 tot 8 graden Celsius. Dat meldde BioNTech tijdens een persconferentie naar aanleiding van de noodgoedkeuring door de Britse toezichthouder’.
  Dat moet toch de mogelijkheid bieden om veel meer inentingslocaties te creëren En dan zo met bijvoorbeeld een locatie in Hoorn waardoor zorgmedewerkers niet naar Alkmaar hoeven te gaan. En ook voor veel ouderen zou dat een betere oplossing kunnen bieden omdat die bijvoorbeeld niet altijd gemakkelijk over vervoer kunnen beschikken.

  Like

 2. Ziekenhuispersoneel moet sneller worden gevaccineerd dan nu is voorzien. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) dringen daarop aan bij het kabinet. “De situatie in ziekenhuizen en umc’s dreigt onhoudbaar te worden als langer dan nodig moet worden gewacht op vaccinatie”, stellen de twee organisaties.
  Mogelijk kunnen het Rode Kruis en het leger de zorg wat verlichten.

  Like

 3. Het leger en het Rode Kruis moeten de zorg toch wat ondersteuning kunnen geven waardoor die wat ontlast kan worden. De zorgmedewerkers worden het eerst gevaccineerd. Dat is goed. Maar ze moeten toch ergens naartoe om gevaccineerd te worden wat ook wat tijd kost die ze niet voor de zorg kunnen aanwenden.

  Like

 4. In Duitsland en België zullen de onderzoeken ook wel zorgvuldig zijn geweest maar die beginnen toch eerder met vaccineren. Nederland had zo ook best eerder kunnen beginnen. Zo nodig had het leger logistieke en medische ondersteuning kunnen bieden. Die hebben veel professionele kennis en ervaring op die gebieden in huis. Dat had ook de zorgmedewerkers die als eerste een vaccin krijgen en dan even niet beschikbaar kunnen zijn wat kunnen ontlasten en wat besmettingen kunnen voorkomen.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: