Kerstgift: Koop een boom of struik voor het Voedselbos

Paden markeren

IVN Crowdfunding campagne € 5.000 nodig voor Voedselbos

Het is straks mogelijk diverse noten en vruchten te oogsten in Voedselbos de Haling bij het Streekbos zoals kersen, appels, stoofperen en walnoten. Een paradijs voor bijen omdat de vele soorten verschillende bloeitijden hebben. IVN natuurgidsen laten u graag genieten. We hebben veel geld nodig, zodat we in februari 2021 bomen kunnen planten tijdens een (of meer!) feestelijke Boomfeestdagen. Help ons mee, zodat we binnenkort schoolklassen kunnen ontvangen en leuke workshops ‘Eten uit de natuur’ kunnen geven. Een mooi Kerstcadeau! Natuurlijk is het mogelijk om zelf te komen helpen of een struikje of boom te planten. Schoolklassen mogen ook komen helpen als ze een of meerdere boompjes doneren, datum in overleg.

Alle donateurs krijgen een aandenken en rondleiding door het Voedselbos met een IVN-gids.

Markeringen

Alle beetjes helpen, met een bijdrage van €10 kan b.v. een vlier, kweepeer, zwarte moerbei worden aangeschaft. Bij donaties van € 15,- tot € 150,- worden de bomen groter zoals pimpernoot, mispel, mahonieboom (uiensoepboom) of sneeuwklokjesboom, tamme kastanje.

Bij een donatie van  €500 kan een aanzienlijk deel bomen van het Voedselbos worden aangeschaft.

De naam van het bedrijf of de particulier komt dan (naar keuze) op een bord en wordt op de website vermeld. IVN gidsen bieden dan een workshop ‘Eten uit de natuur’ aan voor een groep van maximaal 25 personen. IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid) heeft een ANBI status.

%d bloggers liken dit: