AC ‘Behoud Het IJsselmeer’: Wat gebeurt er met de petitie?

AC 'Behoud Het IJsselmeer': Wat gebeurt er met de petitie? - Andijk
Andijk aan het IJsselmeer (Foto © CAPAND)

Het Actiecomité “Behoud Het IJsselmeer” heeft wethouder Harry Nederpelt (CDA) van de gemeente Medemblik aangeschreven met vragen over de petitie die hij 1 oktober uit handen van Bernice Notenboom (een van de zwemmers van ‘Koppie Onder’) en Daphne Franquinet (van de Dorpsraad Wervershoof) kreeg aangeboden.

“Wij zijn erg benieuwd hoe de wethouder de meer dan 4.000 handtekeningen onder de petitie heeft vertaald of gaat vertalen in de plannen die er liggen met het IJsselmeer. Het kan niet gezien worden als alleen maar een soort van kennisgeving. De mensen die dit hebben ondertekend verwachten dat er iets mee gedaan wordt”, aldus Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk.

De Dorpsraad Andijk heeft ook een serie vragen ingediend bij Rijkswaterstaat “We zouden dit doen tijdens de werkbijeenkomst inzake de “Wieringerhoek” eerder deze maand, maar doordat de agenda bomvol zat en de verbinding niet het gewenste niveau had hebben we met Rijkswaterstaat afgesproken dat we de vragen apart insturen, dat hebben we deze week gedaan. Een van de vragen die wij hebbenvoorgelegd is welke plannen er allemaal zijn ingediend door particulieren en organisaties bij Rijkswaterstaat want er waren nogal wat organisaties vertegenwoordigd tijdens deze bijeenkomst, maar ook specifieke vragen over de voorlopige milieueffectrapportage omdat de behandeling daarvan tijdens de bijeenkomst op veel onderdelen vaag bleef.”

De dorpsraad verwacht binnen enkele weken antwoord te krijgen op beide brieven.

%d bloggers liken dit: