Beroving bezorger – slachtoffer neergeschoten | Aanhouding na vuurwerkvangst

Beroving bezorger, slachtoffer neergeschoten

Beroving bezorger - slachtoffer neergeschoten | Aanhouding na vuurwerkvangst

Hoorn – Op de Pergola in Hoorn heeft maandagavond om 20.00 uur een beroving plaatsgevonden. Een bezorger werd onder bedreiging van een pistool goederen afhandig gemaakt. De bezorger is daarbij beschoten, hij is gewond aan zijn been. Het slachtoffer is met de ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en aldaar opgenomen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan.

De politie heeft direct in de omgeving een onderzoek ingesteld. Ook is een buurtonderzoek gehouden.

De verdachten voldoen aan het volgende signalement: Donkergetint, gekleed in donkere kleding, één langere en twee kleinere mannen van postuur. Na de beroving zijn ze te voet gevlucht in de richting van het Prieel en de Patio. Van de omgeving is dit opsporingsfilmpje gemaakt, zie de bijlage.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de beroving betrokken zijn dan horen wij dat ook graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt graag kennis van eventuele beelden, ook uit de omgeving. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2020261801.

Aanhouding na vuurwerkvangst

Beroving bezorger - slachtoffer neergeschoten | Aanhouding na vuurwerkvangst

Wognum – Op maandag 7 december is rond 13 uur een 24-jarige man uit Wognum aangehouden voor het bezitten van illegaal vuurwerk, waaronder 2 dozen met 3inch shells. Doorzoeking van zijn woning en schuur aan de Nieuweweg in Wognum leverde 16 kg illegaal vuurwerk op. De politie heeft de partij vuurwerk in beslag genomen en doet nader onderzoek.

Extra alert

De politie is de dagen voor de jaarwisseling extra alert op handel en het bezit van illegaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk is niet goedgekeurd vuurwerk. Vaak zijn de lontjes te kort, is het vuurwerk beschadigd en zit er teveel kruit in waardoor het vuurwerk te snel, te hard of in de verkeerde richting klapt. Grote kans dat iemand ernstig letsel oploopt. Niet alleen de afsteker, maar ook de omstanders. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra’s. 

Maak melding van illegaal vuurwerk

Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld?

  • Meld dit bij de politie 0900-8844.
  • Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Extra informatie

Vragen over vuurwerk? Kijk op https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html


%d bloggers liken dit: