Getuigen gezocht van 1 – Schietincident Obdam, 2 – Gewapende beroving en 3 – Explosie in Hoorn | Hennepkwekerij Berkhout

Foto © CAPAND

Schietincident, getuigen gezocht

Obdam – Zondagmiddag rond 15.00 uur heeft een schietincident plaatsgevonden aan de Noorderbrug in Obdam.

Een 19-jarige jongeman uit Noord-Scharwoude zag zijn gestolen bromfiets op Marktplaats te koop staan en ging met enkele vrienden naar de Tulpstraat in Obdam om dit te checken. Op dat moment kwamen twee auto’s de straat in rijden en de groep voelde zich bedreigd. Zij gingen er vandoor en werden achtervolgd door een zwarte Volkswagen Golf waarbij zij beschoten werden. De inmiddels ingeschakelde politie kwam eraan waarna de achtervolgers er vandoor gingen. Er is niemand gewond geraakt.
Heeft u zondagmiddag rond 15.00 uur enkele auto’s gezien die hardrijdend door Obdam gingen? Dan hoort de politie dit graag via 0900-8844.

Hennepkwekerij Berkhout

Berkhout – Op woensdag en donderdag deed de politie onderzoek in een bedrijfspand aan het Westeinde in Berkhout. Over het pand waren via Meld Misdaad Anoniem meerdere meldingen binnengekomen dat hier hennep zou worden verbouwd.

Op woensdag vond de politie een kwekerij met driehonderd hennepstekken. Op donderdag werd de zoektocht voortgezet. De politie vond toen in een verborgen ruimte nog een kwekerij met daarin honderdnegentien planten. Ook vond de politie een werkplaats waar aan apparatuur voor hennepkwekerijen werd gewerkt.

De politie nam de hennep en de bij de kwekerijen behorende apparatuur (lampen, filters e.d.)  in beslag. Bij controle bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

In het pand werden geen verdachte personen aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Explosie in Hoorn: getuigen gezocht!

Hoorn – Om even voor 02.00 uur vannacht is door onbekende(n) een explosief geplaatst bij een woning aan het Gerritsland. Dit explosief leidde tot grote schade in de directe omgeving.

De buurt werd om even voor 02.00 uur opgeschrikt door een harde explosie waarbij meerdere woningen en vier auto’s beschadigd raakten. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan: de recherche en forensische opsporing zijn ter plaatse gekomen en doen nader onderzoek. Ook wordt gekeken naar camerabeelden in de omgeving. De recherche heeft inmiddels meerdere mensen gesproken en is nog op zoek naar mensen die informatie hebben. De eigenaren van de beschadigde auto’s zijn vannacht door de politie in kennis gesteld.

Getuigenoproep
Onderzocht wordt wat het explosief is geweest en wie hier voor verantwoordelijk is/zijn. De recherche heeft de volgende vragen aan het publiek:
* Heeft u iets gezien afgelopen nacht in de omgeving van het Gerritland dat te maken kan hebben met deze explosie?
* Denkt u te weten wie hiervoor verantwoordelijk is?
* Heeft u overige informatie die de politie kan helpen bij dit onderzoek?

Neemt u dan a.u.b. contact op met de recherche in Alkmaar via tel.nr. 0900-8844

Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

Gewapende beroving: getuigen gezocht

Opmeer – De politie onderzoekt een beroving die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond op De Veken. Rond 03:05 uur uur werden twee mannen uit Hoorn beroofd. Na onderzoek konden twee verdachten worden aangehouden.

De slachtoffers stonden bij een pand aan De Veken, toen zij door gewapende mannen werden belaagd en beroofd van hun persoonlijke bezittingen. De daders gingen er na de beroving vandoor in een personenauto en de politie wist even later twee verdachten op te sporen. Deze verdachten, Amsterdammers van 17 en 18 jaar, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar zij werden ingesloten.

De recherche onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld en is nog op zoek naar meerdere verdachten.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek en is op zoek naar mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de beroving voor een bedrijfspand aan De Veken, rond 03.05 uur.

  • Heeft u iets gezien op De Veken of in de directe omgeving in de nacht van zaterdag op zondag, dat te maken kan hebben met de beroving?
  • Heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in dit onderzoek?

Belt u dan met de recherche in Alkmaar via tel.nr. 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

Vermeldt u er a.u.b. zaaknummer 2020255586 bij.

Hennepkwekerij -Foto door Washarapol D BinYo Jundang op Pexels.com
Vuurwapen – Foto door Somchai Kongkamsri op Pexels.com

%d bloggers liken dit: