Fietsen worden gesloopt bij bushalte Kleingouw-Hoekweg – ‘Nieuwe’ vorm van fietsendiefstal

Fietsen worden gesloopt bij bushalte Kleingouw-Hoekweg - 'Nieuwe' vorm van fietsendiefstal

De Dorpsraad Andijk zag een aantal foto’s op social media van een aantal fietsen die bij de bushalte aan de Kleingouw ter hoogte van het voormalige gemeentehuis staan gestald en waarvan verschillende onderdelen zijn gesloopt.

“Kennelijk is dit de nieuwe manier van fietsendiefstal of een of andere onverlaat jatte onderdelen voor eigen gebruik”, zo laat een woordvoerder weten van de dorpsraad, “maar ook dit kan niet door de beugel. Wij hebben de foto’s met toestemming van de maker doorgestuurd naar de gemeente en de wijkagent, want dat kan niet de bedoeling zijn van het stallen van fietsen bij een bushalte. Ook roepen we de eigenaren op de fietsen zo snel mogelijk weg te halen. Maar we roepen omwonende ook op de politie te bellen als ze dit soort praktijken zien bij de halte.”

De gesloopte fietsen zijn aangemeld bij de gemeente Medemblik en bij de politie Noord-Holland Noord (wijkagent). Het voorval is ook gedeeld in de buurtpreventieapp Nextdoor Andijk die de dorpsraad in 2013 heeft opgezet.

Fietsen worden gesloopt bij bushalte Kleingouw-Hoekweg - 'Nieuwe' vorm van fietsendiefstal
Fietsen worden gesloopt bij bushalte Kleingouw-Hoekweg - 'Nieuwe' vorm van fietsendiefstal
Fietsen worden gesloopt bij bushalte Kleingouw-Hoekweg - 'Nieuwe' vorm van fietsendiefstal
%d bloggers liken dit: