Dietrich Bonhoeffer over domheid

Verzet En Overgave
brieven en aantekeningen uit de gevangenis

Bonhoeffers ‘Verzet en overgave’ behoort ongetwijfeld tot de klassieke werken in de religieuze literatuur. Het boek bevat de aantekeningen en brieven die Bonhoeffer in de gevangenis schreef van 1943 tot 1945. Ook dit beroemde werk van de geliefde theoloog verschijnt nu in de nieuwe reeks gebonden uitgaven van het werk van Bonhoeffer. Bovendien is deze uitgave uitgebreid met aanvullende teksten uit het verzameld werk van Bonhoeffer.

Dit boek is een indrukwekkend document over de strijd van de mens die weigert zijn situatie te ondergaan als lot, die denkend en analyserend zijn weg zoekt tussen halsstarrig verzet en laffe overgave. Bonhoeffer wint die strijd en bereikt een geestelijke vrijheid die hem in staat stelt te leven voor anderen. Met de ernst en de scherpte van een ter dood veroordeelde denkt hij na over de toekomst van de mensen en met name de christenen, over de mondigheid van de mens, over een a-religieus christendom en de plaats van de kerk in de wereld.

Specificaties

ISBN9789043528528
BindwijzeGebonden
UitgeverijKok
Druk2de (Nederlands)*
Verschenen2017
Bladzijden415 pp
GenreTheologie, Esoterie & Filosofie
Prijs€ 32,50
Bijz.Nog niet verschenen, beschikbaar vanaf 23-11-2020

* – Dit boek, en ook andere werken van Bonhoeffer, zijn in meerdere talen uitgegeven.

%d bloggers liken dit: