#Corona Medemblik: nog steeds flinke stijging aantal COVID19-patiënten

Het aantal COVID-19-patiënten in de gemeente Medemblik dat is aangemeld bij het RIVM is met 52% gestegen sinds de vorige wekelijkse update, van 52 naar 82. In relatieve zin zijn dit 181.8 gevallen op 100.000 inwoners.

In totaal zijn er 445 mensen ziek door het coronavirus. Dat waren er 284 bij de vorige wekelijkse update.

PlaatsAantalPlaatsAantal
Hollands Kroon79 / 163,1Drechterland26 / 131,9
Opmeer6 / 50,7Stede Broec31 / 142,7
Koggenland53 / 233,0Enkhuizen26 / 139,9
Hoorn142 / 193,8Medemblik82 / 181,8
Absolute en relatieve aantallen

Volgens het RIVM zijn drie patiënten opgenomen in een ziekenhuis, zij zijn afkomstig uit Hoorn, Stede Broec en Enkhuizen. Er zijn geen overlijdens gemeld in genoemden plaatsen als gevolg van het coronavirus.

Kijk hier wat je moet doen of laten om besmetting te voorkomen.

Nieuwe coronamaatregelen

Vanavond wordt er door het kabinet een persconferentie gehouden waarin de regering nieuwe coronamaatregelen zal afkondigen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De persconferentie wordt om 19:00 uur gehouden en onder meer via NPO1 uitgezonden.

Eén reactie

  1. Nu worden de COVID-19 besmettingen aan het RIVM gemeld. Maar geeft dat wel een voldoende basis om de besmettingen binnen de totale bevolking te kunnen beoordelen.
    Kan er door de GGD’s niet een enigszins redelijk representatief deel van hun populaties getest worden om zo een beter beeld te krijgen. Nu zijn veel mensen er zich niet van bewust besmet te zijn of willen ze het maar liever niet weten.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: