Vragen over duurzaam wonen? Kom naar het (digitale) spreekuur energiezuinig wonen!

Vragen over duurzaam wonen? Kom naar het (digitale) spreekuur energiezuinig wonen!

“Geldt dat ook in mijn specifieke woonsituatie?” is een vaak gehoorde vraag als het om verduurzamen gaat. De gemeente Medemblik startte daarom samen met het Duurzaam Bouwloket eerder dit jaar het spreekuur ‘Energiezuinig & Duurzaam Wonen’. Hiermee kunnen inwoners kosteloos hun vragen stellen aan de onafhankelijke adviseurs van het Duurzaam Bouwloket. Wegens succes wordt het maandelijkse spreekuur ook dit najaar georganiseerd, hetzij in digitale vorm. 

Wanneer wordt het spreekuur energiezuinig en aardgasvrij wonen gehouden?

Dinsdag 3 november 2020
Woensdag 6 januari 2021
Donderdag 4 februari 2021
Vrijdag 5 maart 2021
Donderdag 1 april 2021

Aanmelden

Geïnteresseerden voor het spreekuur melden zich bij het Duurzaam Bouwloket. In overleg wordt er op de gewenste dag een spreekuur (digitaal, via Microsoft Teams) ingepland. Contactpersoon voor de aanmeldingen is Peter Buscher.
Telefoon: 072 743 39 56
E-mail: p.buscher@duurzaambouwloket.nl

Meer informatie

Op de website www.duurzaambouwloket.nl is meer informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren.

3 Reacties

  1. Misschien is het wel mogelijk om via verdere stappen in het innovatieproces dakpannen te creëren die tegelijk zowel als zonnedakpannen als luchtzuiveraars kunnen dienen.

    Like

  2. In Huisraad het magazine van woningcorporatie Het Grootslag, Olympiaweg 25, 1693 EJ in Wervershoof staat in de herfsteditie van dit jaar op blz. 14 dat onze dakpannen de lucht kunnen zuiveren. De betondakpannen van ClimaLife bevatten hiertoe een speciale toplaag waarmee de vuile lucht (CO 2) die de dakpan nadert wordt gereinigd. Een dakoppervlak van 200 vierkante meter zou dan jaarlijks de schadelijke uitstoot van 45.0000 gereden autokilometers reinigen. Ik vermoed dat bedoeld wordt 45.000 kilometers maar dat is al behoorlijk wat.

    Like

  3. Een belangrijke rem op positieve ontwikkelingen rond de duurzaamheid maar overigens ook rond de betaalbaarheid van woningen vormt de verhuurdersheffing over de WOZ waarde van woningen. De verwachting was dat dit voldoende door de politiek zou worden opgepikt in de aanloop naar de verkiezingen. Voorlopig is daar vrijwel niets van te merken.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: