Petitie “Behoud het IJsselmeer!” overhandigd: 4.305 handtekeningen tegen plannen met IJsselmeer

Vanavond werden de handtekeningen van de Petitie “Behoud Het IJsselmeer” overhandigd door Bernice Notenboom (van Koppie Onder) en Daphne Franquinet (Dorpsraad Wervershoof) aan de wethouder Harry Nederpelt, die de handtekeningen namens het college van B&W van de gemeente Medemblik in ontvangst nam!

Bernice en Daphne deden dit namens het Actiecomité bestaande uit de Dorpsraad Andijk, ’n aantal Zwemmers ‘Koppie Onder’, Stichting ‘Oud Andijk’, Dorpsraad Wervershoof en de fa. J. en W. Klaassen van de EH 49

Tijdens de overhandiging werd ook de ‘petitiestand’ bekend gemaakt en andere details. Die staan ook op het plakaat vermeld die de wethouder kreeg uitgereikt:

Later vanavond volgt hier een foto van de overhandiging.

Opvallend is dat bijna de helft van de ondertekenaars uit de gemeente Medemblik afkomstig is: “… En daarvan zijn het 1.460 Andijkers die zich tegen deze plannen hebben uitgesproken!”, zegt Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk! “Dit kan niet genegeerd worden! Het college laat zich al leiden door 320 mensen die op de RES-bijeenkomsten zijn geweest dan moet dit toch een duidelijkere boodschap zijn! Bovendien waren die bijeenkomsten maar voor 45 deelnemers per keer opengesteld. Dat noemt men dan dat “iedereen” kon meepraten?!”

‘Onbegrijpelijk’
“Dit is een heel duidelijk signaal vanuit Andijk, Wervershoof, Enkhuizen en andere plaatsen, het moet zogenaamd van onderop worden uitgewerkt en des te meer is het opvallend dat vanuit de progressieve partijen zoals Progressief West-Friesland en GroenLinks Medemblik eerder allerlei tegenwerpingen worden afgevuurd aan het adres van de indieners dan dat er enig begrip is voor de standpunt van de 1.993 inwoners van de gemeente Medemblik! Kennelijk mag de burger in dit stadium niks zeggen en moet hij wachten totdat de plannen definitief zijn! Of dat de zonnezandbanken van Kor Buitendijk uit het plan zijn gehaald, alsof dat de garantie is dat ze er niet in terugkomen als het de politiek goed uitkomt! Dit is een schoolvoorbeeld van burgerparticipatie en in plaats dit te bevorderen is het kennelijk wenselijk dat de gewone burger zijn mond een tijd houdt! Onbegrijpelijk!”

%d bloggers liken dit: