Medemblik | Handhavers met dood bedreigd en mishandeld en vastgehouden in café – Cafébaas aangehouden

Medemblik | Handhavers met dood bedreigd en mishandeld en vastgehouden in café - Cafébaas aangehouden

Medemblik – In een horecagelegenheid aan de Kaasmarkt in Medemblik controleerden zaterdag- op zondagnacht twee toezichthouders van de gemeente de naleving op de coronamaatregelen. Zij betraden het café even na middernacht en maakten foto’s van de situatie. Er werd onder meer geconstateerd dat de afstandregels niet werden nageleefd en dat er werd gerookt. De eigenaar van het café bemerkte de controle en zij raakten met elkaar in gesprek.

Dit ontaardde in een situatie waarin de controleurs werden bedreigd met de dood en mishandeld. Ook werden zij tegen hun wil vastgehouden in het café.

De telefoon van de controleurs is tijdens deze situatie afgepakt door cafégangers en de foto’s zijn door hen verwijderd. Uiteindelijk konden de controleurs uit hun positie komen. Eén van de toezichthouders is licht gewond geraakt tijdens dit incident.

De politie is vervolgens gealarmeerd.

Na een onderzoek is de uitbater van het café aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol en is ingesloten voor nader onderzoek.

De gemeente bereidt zich voor op bestuursrechtelijke stappen tegen de betreffende horeca-inrichting.

Op Twitter meldt de gemeente Medemblik dat burgemeester F. Streng het onacceptabel vindt wat er is gebeurd met de handhavers: “Toezichthouders zijn bedreigd, belemmerd in hun werkzaamheden. Dat is onacceptabel. Handen af van onze BOA’s en toezichthouders!”

2 Reacties

  1. Het was niet voor het eerst dat het Zeepaardje in de fout ging zei voorzitter Schouten van Horeca Nederland in Medemblik. Hij denkt dat de kans groot is dat het café als lid wordt geroyeerd.

    Like

  2. Horecamensen zijn kwetsbaar o.m. doordat ze vaak staan. Ze hebben er zo belang bij dat de duur van de coronaperiode beperkt blijft. Dat laatste geldt ook voor de horecaondernemers.
    Bezoekers hebben het ondermeer over zaken die spelen in de samenleving wat van invloed is op het gedrag van de mensen.
    Horecamensen en bezoekers zijn in de vroege/late uurtjes extra kwetsbaar als gevolg van de invloed van drank waardoor de 1,5 meter regel dan nog minder goed wordt nagekomen. En de gebruikelijke bezoekers komen toch wel als de horecagelegenheden wat vroeger sluiten. Zo zijn de maatregelen eigenlijk ook best in het belang van de horecamedewerkers en horecaondernemers en zouden die de maatregelen zo beter loyaal kunnen steunen.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: