Nieuwe reddingboot Wijdenes gepresenteerd aan vrijwilligers

Eindelijk is de nieuwe reddingboot van Wijdenes klaar en gepresenteerd aan de vrijwilligers. In de afgelopen drie weken is er keihard gewerkt en heeft de reddingboot een complete refit ondergaan.

Zaterdagmiddag is de nieuwe reddingboot van Wijdenes aangekomen in de haven van Wijdenes en gepresenteerd aan de vrijwilligers van het reddingstation. In de afgelopen drie weken is er enorm hard gewerkt door Habbeké ShipyardGrafisch GoedMOTOCOMShiptron MCSShip-e Maritieme Installaties en Vitali Watersport om de boot een complete refit te geven. De boot is volledig uit elkaar geweest om alles na te lopen en waar nodig te repareren of te verbeteren.

De elektrische installatie is uitgebreid om extra apparatuur te kunnen plaatsen. Het systeem is uitgebreid met werklichten, zoeklichten, zwaailicht, marifoons, AIS en een intercomsysteem.
De motoren hebben een volledige servicebeurt gekregen en de kappen zijn voorzien van nieuwe bestickering.

De boot is volledig gewrapt in de stijl zoals andere reddingboten, waar nodig met reflectie. De bolders zijn verstevigd, er zijn ogen geplaatst voor de Jason’s Cradle en er is een sleeptrommel geplaatst.

De komende periode zal in het teken staan van trainen, oefenen en alle nieuwe dingen ervaren en ontdekken.

Zaterdag 5 september zal de reddingboot gedoopt worden. Vanwege de Covid-19 situatie en om de operationele inzetbaarheid van alle vrijwilligers te behouden, is er gekozen om dit in een klein comité met alleen de vrijwilligers en de naamgever/doopster te doen.

Foto’s Reddingsstation Wijdenes – bew. CAPAND

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.