Kabouterwandelen en verborgen kriebelbeestjes

Kabouterwandelen bij IVN West-Friesland

Zin in een zondagse activiteit met de (klein)kinderen? Lekker struinen in het Streekbos en speuren naar bomen, wolken, vogels en kevertjes? Dat kan! IVN-Westfriesland heeft een leuke korte wandelroute voor kinderen opgezet, het zogeheten Kabouterpad, dat perfect geschikt is als kleine zondagmiddagactiviteit. Op eigen gelegenheid zonder IVN-gids.

Op 6 september aanstaande zijn de benodigde routebeschrijving, kaboutermuts en wascokrijtjes voor de route te koop bij het IVN in het Streekbos Paviljoen (open van 13:00 tot 17:00 uur) voor respectievelijk 1 en 2 euro, (contant).  Alle kinderen zijn van harte welkom om een keer de kaboutertocht te komen maken, samen met papa, mama, opa of oma. Kom wolken kijken, naar diertjes speuren in het bos, knutselen met takken en eendjes tellen, wie weet tot ziens!

Verborgen beestjes in het Egboetswater

Ten westen van Wervershoof, vlakbij Hauwert, ligt een verborgen stukje natuur. In dit zogeheten Egboetswater leven geen grote dieren, geen reeën of zwijnen, maar wel heel, heel veel kleine dieren en insecten. Deze beestjes kunnen zich goed verstoppen, maar natuurgids Douwe Greydanus van IVN West-Friesland kent het gebied als z’n broekzak en weet precies waar alles zit.

Op zondag 6 september, tussen 14:00 en 15:00 uur, geeft hij een speciale rondleiding voor kinderen, een zoektocht naar alle verborgen kriebelbeestjes in het gebied. Waar houden de vlinders zich bijvoorbeeld verborgen? Wat leeft er zoal onder schors van de bomen? Welke diertjes hebben zich verstopt in of bij het water? Kinderen zijn welkom om het met eigen ogen te komen bekijken. Advies: trek goed schoeisel aan en een lange broek. Aanmelden voor 5 september via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl en deelname is gratis (al wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd). Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 10 kinderen meelopen (dit in verband met de corona-maatregelen, waar ook het IVN aan is gebonden). Wie weet tot ziens aan de Liederik 15 (1678 JC, N240 afslag Hauwert) in Oostwoud

Foto’s aangeleverd: Toos Brink en Douwe Greydanus

Kelderpissebed = Foto CAPAND

%d bloggers liken dit: