• Statistieken...

  • 2.161.370 Bezoekers
 • Volg de Dorpsraad Andijk op Twitter

 • Volg GWT Medemblik op Twitter

 • Volg AVC op Twitter

 • Buienradar

 • Agenda Andijk e.o.

  • Kerkdiensten in Andijk 18 april, 2021: 10:00 om 10:00 – 11:00 Bekijk hier het overzicht van de kerkdiensten in Andijk - Klik op onderstaande links voor extra informatie (adres, route, website en tijden)Gereformeerde Kerk AndijkProtestantse Gemeente Andijk-WervershoofMaria Middelares van alle Genaden Andijk
  • Kerkdiensten in Andijk 25 april, 2021: 10:00 om 10:00 – 11:00 Bekijk hier het overzicht van de kerkdiensten in Andijk - Klik op onderstaande links voor extra informatie (adres, route, website en tijden)Gereformeerde Kerk AndijkProtestantse Gemeente Andijk-WervershoofMaria Middelares van alle Genaden Andijk
  • Oud papier 1 mei, 2021: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Kerkdiensten in Andijk 2 mei, 2021: 10:00 om 10:00 – 11:00 Bekijk hier het overzicht van de kerkdiensten in Andijk - Klik op onderstaande links voor extra informatie (adres, route, website en tijden)Gereformeerde Kerk AndijkProtestantse Gemeente Andijk-WervershoofMaria Middelares van alle Genaden Andijk
 • Politie NH-N op Twitter

 • Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

 • RWS Verkeerinformatie

 • NHD West-Friesland

 • Reacties…

  James van der Gulik op Ria Manshanden verlaat de poli…
  James van der Gulik op Ontmoetingstuin Lief Plekje Gr…
  James van der Gulik op Samenwerkingsraadsvragen PWF e…
  andre op Samenwerkingsraadsvragen PWF e…
  James van der Gulik op Verkiezing Tweede Kamer
  James van der Guliki op Verkiezing Tweede Kamer
  James van der Gulik op P10 claimt anderhalf miljard v…
  James van der Gulik op EXPLOSIE GGD TESTSTRAAT B…
  James van der Gulik op Coronaproof stemmen voor de Tw…
  James van der Gulik op KBO-PCOB: Ga 40 dagen de uitda…
  James van der Gulik op Gemeente Medemblik roept inwon…
  James van der Gulik op Is er ook aandacht aan ‘…
  James van der Gulik op Vaccinatie in Medemblik gaat 1…
  James van der Gulik op Vaccinatie update: 85- tot 90…
  James van der Gulik op Vaccinatie update: 85- tot 90…
 • wordpress com stats
 • West-Friesland

  Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk West
 • IP address
 • Flag Counter
 • Rechten & Cookies

  © Alle rechten voorbehouden.

  Andijker Persbureau (APB) en Andijker Nieuws Net, 2009 - 2016. Nieuws van, over Andijk, over of door Andijkers en uit de (wijde) omgeving. Nieuws van alle dag.

  Cookies

  Deze website (Wordpress e.a.) gebruikt cookies voor analytische doeleinden: om het gebruik van deze website te analyseren. Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers deze site bezoeken en welke berichten er worden gelezen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

  Disclaimer

 • IOITL

Willem Arondeuslezing 2020 gaat alsnog door!

Schrijver en historicus Ewoud Kieft (foto) spreekt de Willem Arondéuslezing uit op woensdag 9 september. Provinciale Staten van Noord-Holland houden de lezing voor de 15e keer.

Traditioneel vindt de Willem Arondéuslezing plaats rond 5 mei. Dit jaar is de lezing door corona verplaatst naar het najaar.

Worsteling

Ewoud Kieft zal onder andere vertellen over zijn worsteling om de aantrekkingskracht van het nazisme te begrijpen. Hij spitte Mein Kampf door en zocht antwoord op de vraag wat hierin aantrekkelijk kan zijn geweest: hoe konden tientallen miljoenen Europeanen gegrepen worden door het nazisme? Welke lessen voor de toekomst vallen daaruit te trekken, zonder in gemakzuchtige nazi-vergelijkingen en politieke polarisatie te vervallen?

NH-media zendt de lezing live uit

Helaas is dit jaar bij de lezing slechts plaats voor 200 bezoekers, vanwege coronarichtlijnen. Toch kan iedereen de lezing volgen, want NH-media zendt de lezing weer live uit op TV. Reserveren voor het bijwonen van de lezing kan via het aanmeldformulier. Een link naar het aanmeldformulier is ook te vinden op de website van de provincie in het nieuwsbericht ‘De Willem Arondeuslezing 2020 gaat alsnog door!’. De lezing vindt plaats in de St. Bavokerk, aan de Grote Markt 22 in Haarlem. Start 20.00 uur – einde 21.30 uur. De kerk gaat open om 19.15 uur. De zitplaatsen in de kerk zijn zo ingedeeld dat iedereen goed afstand kan houden.

15 jaar Willem Arondéuslezing

Provinciale Staten van Noord-Holland vragen sinds 2005 jaarlijks iemand uit de wereld van kunst, wetenschap of religie om de Arondéuslezing uit te spreken. Verzetsman en kunstenaar Willem Arondéus was een van de leiders van de overval op het Amsterdams bevolkingsregister in 1943. Hij werd ervoor opgepakt en gefusilleerd. Arondéus was een moedig en eigenzinnig mens. Al op jonge leeftijd kwam hij openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid. In die dagen – begin vorige eeuw – een ongewone en gedurfde houding. In het online magazine &Holland is een uitgebreid verhaal over de Willem Arondéuslezing gepubliceerd.

Ewoud Kieft

Kieft schreef onder andere Oorlogsenthousiasme (2015), over het verlangen naar oorlog aan het begin van de 20ste eeuw, en Het Verboden Boek (2017), over de aantrekkingskracht van het nazisme. Hij promoveerde bij de Universiteit Utrecht en het NIOD op een onderzoek naar opkomend nationalisme en religieuze radicalisering aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. In mei 2020 dit jaar verscheen Kiefts eerste roman, De Onvolmaakten, waarin hij een blik werpt op de toekomst en de intieme en gespannen verstandhouding onderzoekt tussen mens en kunstmatige intelligentie, tussen conformisme en verzet en tussen controledrang en keuzevrijheid.

Foto Provincie Noord-Holland