#Corona: Aantal mensen in Nederland met vastgestelde COVID-19 besmetting bijna verdubbeld

Indexering van de aantallen in de periode 22 juli t/m 4 augustus

Afgelopen week zijn er 2.588 nieuwe personen gemeld in Nederland die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er 1.259 meer dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 44 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 21 meer dan vorige week.

Regio Noord-Holland Noord en 7WFG

Wat de regio Noord-Holland Noord aangaat, gaat het om 66 personen die aangemeld zijn als Covid19-patiënt. Hoorn is daarin de gemeente met de meeste gevallen van deze regio: 16, gevolgd door Alkmaar (14) en Bergen (9). Indexeren we de getallen dan staat Bergen (NH) op de eerste plaats, dat komt om er relatief meer personen ziek zijn geworden per 100.000.

Wat de 7 WFG (groene cel met daarin de gemeentenaam) aangaan, is het uiteraard Hoorn dat bovenaan staat, gevolgd door Stede Broec met 2 meldingen.

Er zijn 6 laboratorium-bevestigde COVID-19  patiënten als overleden gemeld, 3 minder dan in de week er voor.

Het aantal nieuwe personen met een positieve COVID-19 uitslag is in vergelijking met de week daarvoor bijna verdubbeld. Ongeveer 10.000 minder mensen hebben zich in de afgelopen week laten testen in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week gestegen van 1,1% in de week van 20 juli naar 2,3% in de week van 27 juli. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.  Zie het nieuwsbericht Aantal mensen met vastgestelde COVID-19 besmetting bijna verdubbeld   

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Persconferentie

Vanavond vindt er een persconferentie plaats dat om 19.00 uur begint en te zien is onder meer op Nederland 1 (NPO1).

2 Reacties

  1. In februari (misschien ook eerder) werd dat al in China toegepast in de speciale ziekenhuizen voor corona patienten. In ons land werden operatiekamers al op die manier ontsmet.

    Like

  2. In een artikel in het Noordhollands Dagblad gisteren staat vermeld dat UV licht dat virussen en micro-organismen in de lucht doodt ook het coronavirus onschadelijk zou kunnen maken. Jeroen ter Stege uit Bovenkarspel van Signify voorspelt dat we deze UV-techniek op steeds meer plekken terug gaan zien.
    Volgens hem is deze UV-techniek de oplossing voor ruimtes die slecht te ventileren zijn, zoals verpleeghuizen, kleedkamers, scholen en kantoren.
    Ik ben benieuwd of deze techniek echt kan bijdragen aan de oplossing van de coronacrisis.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: