Op slootjessafari in het Streekbos

Op safari in het Streekbos. Dat klinkt gek, want voor een safari moet je toch naar Afrika? Maar niets is minder waar! Ook dichter bij huis leven meer dan genoeg dieren, op het land én in het water. Om dit te laten zien organiseert IVN-Westfriesland op zondag 26 juli een heuse slootjessafari, waar kinderen kunnen ontdekken wat er zoal leeft in de slootjes van het Streekbos.

Met een schepnetje, potjes en zoekkaarten wordt er in het water naar dieren gezocht. Wat zal er allemaal boven komen? Bootsmannetje, Poelslakjes, bloedzuiger? Of misschien wel een kikkervisje. Doe mee en ontdek het zelf! De slootjessafari wordt tussen 14:00 en 15:00 uur gehouden en begint bij het Streekbos Paviljoen. Het zoeken naar beestjes gebeurt onder begeleiding van IVN-natuurgids Astrid Bijster, waar geïnteresseerden zich vóór 24 juli ook kunnen aanmelden (a.bijster@ivn-westfriesland.nl). Het aantal deelnemers is beperkt door de coronamaatregelen. Deelname is gratis maar, maar een vrijwillige bijdrage wordt zéér gewaardeerd. Wie weet tot ziens!

Fotobijlage: Libellenlarve en slootjessafari Toos Brink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.