Nieuwe reddingsboot voor Reddingstation Wijdenes

Het is Reddingstation Wijdenes gelukt! Na 1,5 jaar hard werken heeft het reddingstation genoeg sponsors en donateurs bereid gevonden om een geweldig bedrag bij elkaar te leggen voor de gedroomde nieuwe reddingboot: een C-RIB30 van Technomarine. Dit type boot wordt ook door de politie in Zweden gebruikt.

Waarom is dit de gedroomde reddingboot?

  • snellere uitruktijden: de reddingboot is eerder ter plaatse indien nodig;
  • bredere inzet mogelijkheden: vervoeren van meerdere slachtoffers (staand/liggend), redden van drenkelingen en door meer dekruimte kunnen andere hulpdiensten met extra materiaal vervoerd worden (bijv. ambulance en brandweer);
  • meer ruimte voor reddingsmateriaal;
  • minder storingsgevoelig en gemakkelijker te onderhouden.

De aankomende periode wordt de boot volledig naar wens van het reddingstation ingericht en vaarklaar gemaakt. Zo wordt er communicatieapparatuur geplaatst en de reddingboot in de juiste herkenbare kleuren gewrapt.

Het streven is dat er vanaf september 2020 gestart kan worden met oefenen op de nieuwe reddingboot zodat de bemanning vertrouwd raakt met de boot en materialen. Tevens kan er gekeken worden of er nog aanpassingen gedaan moeten worden aan de huidige ligplaats. Vanaf 2021 zal de reddingboot volledig inzetbaar zijn voor alarmeringen op het Markermeer.

Onze enorme dank gaat uit naar alle sponsors, donateurs en vrijwilligers die ons geholpen hebben om dit mogelijk te maken. Zonder hen had dit nooit gekund. Nogmaals ontzettend veel dank en we hopen u snel te mogen ontvangen voor een feestelijke doop.

%d bloggers liken dit: