Geen Open Monumentendag 2020 in Medemblik

De Open Monumentendag van 12 september in gemeente Medemblik is geschrapt vanwege de maatregelen en de risico’s als gevolg van het coronavirus. Als alternatief wordt een vijftal monumenten in de gemeente uitgelicht door middel van korte filmpjes.

De maatregelen tegen het coronavirus die voor publieksevenementen gelden, – zoals het 1,5 meterbeleid –  garanderen niet de veiligheid van deelnemers en bezoekers aan de monumentendag. Vanwege de situatie, de onzekerheid over de verlenging van de maatregelen en de inspanningen voor de organisatie, heeft het comité Open Monumentendag Medemblik besloten de monumentendag van 12 september 2020 te laten vervallen. Geen monumentendag dus, ook niet in afgeslankte vorm.

Het landelijke thema voor dit jaar is ‘Leermonument’.  Op dit moment werkt het comité een alternatief plan uit om enkele bijzondere monumenten uit te lichten. Dit gebeurt met vijf korte educatieve filmpjes van monumenten die normaliter niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor het publiek. De beelden van deze veelal ‘onbekende’ juweeltjes van Medemblik zullen door deskundigen worden toegelicht.

De eigenaren, bewoners en/of beheerders van de aangeschreven monumenten zijn op de hoogte gebracht. Het comité hoopt dat zij volgend jaar weer hun medewerking zullen verlenen, hopelijk dan zonder beperkingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.